В Івано-Франківській області щодо спрощення процедури зарахування штрафів за порушення правил дорожнього руху

В Івано-Франківській області щодо спрощення процедури зарахування штрафів за порушення правил дорожнього руху

18.07.13 13:14 0 881
Міністерством внутрішніх справ України спрощено процедуру сплати штрафів за порушення ПДР, а також механізм автоматичного зарахування таких штрафів при отриманні коштів.

Це закріплено наказом МВС №606 від 20 червня 2013 року, зареєстрованим в Міністерстві юстиції 27 червня під №1093/23625.Зазначеним документом також затверджена інструкція щодо обміну інформацією між автоматизованою системою "Управління фінансами МВС України" та системою "Національна автоматизована інформаційна система Департаменту ДАІ" (НАІС ДДАІ).

Згідно з інструкцією, завантаження інформації про сплачені штрафи за порушення ПДР відбувається щодня о 14:00 відповідним працівником підрозділу ДАІ в автоматизовану систему "Управління фінансами МВС України" пакетів файлів виписок, отриманих в територіальних органах Державної казначейської служби України.

Завантажені файли автоматично генеруються в архівні транспортні файли за оплатою на звітну дату по всій Україні. Нововведення дозволять українським водіям більше не ходити в ДАІ з квитанціями про сплату штрафів за порушення ПДР, а штрафи зараховуватимуться після переказу коштів на рахунок Держказначейства.

При цьому при сплаті штрафів громадянам необхідно буде в графі "Призначення платежу" платіжних документів зазначати код, що дозволяє ідентифікувати платіж.

Після завершення процесу обробки транспортних файлів формується звіт про результати автоматичного заліку. Платежі, за якими не вдалося здійснити автоматичний залік, зачитуються у ручному режимі.

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У першому півріччі 2013 ...

КОМЕНТАРІ