У Львівській області завдяки небайдужим громадянам у Червонограді затримали телефонного шахрая

У Львівській області завдяки небайдужим громадянам у Червонограді затримали телефонного шахрая

18.07.13 13:15 0 930
Родичі 86-річної пенсіонерки розгадали плани телефонного шахрая і зуміли затримати його на місці злочину, чим допомогли правоохоронцям.

Червоноградським міськвідділом міліції внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань кримінальне провадження відкрите за ознаками ч.2 ст.190 КК України (шахрайство) щодо 22-річного раніше засудженого жителя Чернівецької області. Зловмисник користуючись довірою громадян виманював у них по телефону значні суми грошей. Під час телефонної розмови шахрай представлявся кимось із близьких родичів.

Так, минулого тижня у Червоноградський міськвідділ міліції із письмовою заявою звернулась 48-річна мешканка м. Соснівка, яка повідомила, про те, що в червні місяці до неї зателефонував невідомий чоловік, який представився її похресником повідомив, що потрапив у ДТП і йому терміново необхідні гроші.

Жінка повірила в історію, яку їй розповіли по телефону і передала зловмиснику 4 тисячі гривень.

Зі схожою заявою до райвідділу звернулась 86-річна мешканка м. Соснівка. Пенсіонерка, також, потрапила на гачок до шахрая. Як повідомила остання до неї зателефонував невідомий чоловік, який представившись її зятем почав розповідати про те, що він потрапив у дорожню транспортну пригоду і йому необхідні гроші в сумі 5 тисяч гривень.

Однак на зустріч зі зловмисником жінка пішла не сама, а зі своїми родичами. Саме вони й не дали втекти шахраю і передали його в руки правоохоронцям.

Міліціонери з’ясували, що в їхньому місті зловмисник обдурив двох жінок.

«У ході проведеної перевірки ми встановили, що чоловік приїхав у Червоноград до своєї знайомої з якою проживав. Зловмисник телефонував людям, номери яких знайшов у телефонному довіднику. Якщо трубку піднімала жінка він представляючись кимось із близьких родичів починав розповідати, що з ним трапилась ДТП і терміново необхідні гроші. Хто виявився довірливим той і повірив йому», - розповідає слідчий Червоноградського МВ ГУМВС України у Львівській області Сергій Джичко.

Як повідомив начальник Червоноградського МВ ГУ МВС України у Львівській області Володимир Калиш - на даний час триває досудове розслідування. Самому ж злочинцю згідно санкції ч.2 ст 190 КК України загрожує штраф від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Російський опозиціонер ...
Наступна новина: Правоохоронці затримали ...

КОМЕНТАРІ