У першому півріччі 2013 року до прокуратури звернулося 3 тисячі мешканців Рівненщини

У першому півріччі 2013 року до прокуратури звернулося 3 тисячі мешканців Рівненщини

18.07.13 13:15 0 925
Упродовж І півріччя цього року до прокуратури області з письмовими заявами звернулося близько 3000 громадян, з яких по суті вирішено майже 1500 звернень, 60 — задоволено. Розглянуто також понад 60 депутатських документів.

Організацію роботи з питань розгляду звернень в прокуратурі області спрямовано на викорінення практики підміни органів державного управління та контролю, неухильне дотримання вимог Закону України «Про прокуратуру», оскільки змінено підхід органів прокуратури до порядку вирішення звернень.

Зокрема, перевірки за заявами та скаргами фізичних та юридичних осіб проводяться лише у разі їх попереднього розгляду компетентними органами виконавчої влади, державного нагляду (контролю), органами місцевого самоврядування, посадовими чи службовими особами відповідного рівня або неприйняття ними рішень з цих питань у встановлені строки.

Так, у поточному році за належністю до інших відомств скеровано більше третини звернень або 44 %.

За результатами розгляду звернень внесено близько 30 подань, до відповідальності притягнуто 20 посадових осіб, з них 15 — органів державного контролю.

За результатами перевірок щодо додержання Закону України «Про звернення громадян» внесено близько 20 подань, до відповідальності притягнуто 20 посадових осіб, з них 4 – органів контролю, що свідчить про відповідне реагування стосовно органів влади, місцевого самоврядування і контролю в зв’язку з неналежним розглядом звернень.

Зокрема, порушення вимог законодавства про звернення громадян виявлені при проведенні перевірки в Головному управлінні Міндоходів у Рівненській області та Державній інспекції сільського господарства у Рівненській області.

За напрямами прокурорської діяльності найбільше звернень стосувалися питань правозахисної діяльності та досудового розслідування у кримінальних провадженнях.

Керівництвом проводиться особистий прийом громадян за місцем роботи та проживання заявників, у тому числі в установах виконання покарань та Рівненському слідчому ізоляторі управління Державної пенітенціарної служби України в Рівненській області.

Всього на особистий прийом до органів прокуратури області в цьому році звернулося близько 700 громадян, найбільше з міста Рівне, Радивилівського, Володимирецького, Острозького районів. Керівниками прокуратур прийнято особисто близько 140 громадян, прокурором області — близько 60.

Старший прокурор прокуратури області

з питань розгляду листів та прийому громадян

Ольга Ящук
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: На Тернопіллі на вулиці ...

КОМЕНТАРІ