Україна може виграти від створення найбільшої в світі зони вільної торгівлі між США та ЄС - Метью Роянські

Україна може виграти від створення найбільшої в світі зони вільної торгівлі між США та ЄС - Метью Роянські

18.07.13 19:22 0 941
Україна може виграти від створення найбільшої в світі зони вільної торгівлі - між США та ЄС. Таку думку в ексклюзивному інтерв’ю телеканалу БТБ висловив американський експерт із міжнародної політики, заступник директора Інституту Кенана при Міжнародному центрі Вудро Вільсона Метью Роянські.

За його словами, торгівельні перспективи відкриються у разі підписання у листопаді угоди про асоціацію України та ЄС. Адже вона, серед іншого, передбачає і вільну торгівлю з Євросоюзом. Перемовини про спільний ринок ЄС та США планується завершити 2014-ого року. Роянські зазначив, що в майбутньому Україна зможе використовувати європейські компанії як посередників для торгівлі з Америкою. Експерт зазначив, що торговельні переговори зазвичай зачіпають масу деталей і суперечливих моментів, втім, за деякий час вигоди стануть очевидні.

«У довгостроковій перспективі, якщо Київ вільно торгуватиме з Європою, то Україна отримає чисту вигоду для своїх експортних поставок від вільної торгівлі між США та ЄС. Це безумовно очевидно через прості причини. В Україні робоча сила дешевша, ніж у США чи Європі. І ця сила доволі кваліфікована. Це вигідно для українського експорту до Сполучених Штатів», - зазначив експерт.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ