Львів: «Нам треба збільшувати асигнування на купівлю транспорту», - мер

Львів: «Нам треба збільшувати асигнування на купівлю транспорту», - мер

18.07.13 22:19 0 955
Транспортна система міста. Як розповів під час звіту про роботу виконавчих органів міської ради за 2012 рік мер Львова Андрій Садовий, місту потрібно збільшувати випуск одиниць електротранспорту на лінії, запроваджувати систему електронного обліку пасажиропотоку – е-квиток.

— З 1 січня 2012 року у Львові було запроваджено нову маршрутну мережу громадського транспорту. Замість 20 перевізників було визначено 4 перевізники. Збільшено кількість великих автобусів з 40 до 140, які можуть одночасно перевозити 27,7 тис осіб. В цьому напрямку треба ще дуже багато зробити. — Як ви знаєте, ми пожинаємо плоди 90-тих років, коли у Львові було повністю знищено весь автомобільний комунальний транспорт, було продано всі автостанції, територію комунального АТП. Це було помилкове рішення. У всіх цивілізованих містах світу контроль в транспорті завжди тримає місто. Нам треба збільшувати асигнування на купівлю транспорту, в тому числі, автобусів, щоб ніхто не шантажував громаду міста. — У нас постійно збільшується кількість тролейбусів і трамваїв, які виходять на лінію. На сьогоднішній день є вже 10 маршрутів. Важливо, крім того, що ми стараємось максимально ремонтувати існуючий транспорт, також тимчасово закупляти не новий транспорт в Німеччині, який ще 10-15 років може прослужити. Важливою є закупівля транспорту нового. — Дуже приємно, що вже вночі вийшов на випробування новий львівський трамвай. Це дуже великий плюс. Бо ми будемо першим містом в Україні, яке покаже хорошу тенденцію – старі трамваї і новий надсучасний. — Наступного року має запрацювати схема 50% співфінансування державного бюджету на купівлю електротранспорту. Важливо, щоб наше підприємство Електрон мало хороших покупців у світі, і щоб можна було мати найкращу ціну для рідного міста, щоб ми могли оновлювати наш парк трамваїв та тролейбусів. До речі, до кінця цього року з воріт Електрону також вийдуть нові сучасні тролейбуси, які будуть максимально енергоощадними і можуть багато кілометрів проходити без електричного струму на якісних акумуляторних батареях. Їх ціна буде нижчою, ніж аналогічні пропозиції по Україні. Це дуже великий плюс. — Андрій Садовий, міський голова Львова

Нагадаємо, протягом 2012 року також усі автобуси та трамваї було облаштовано системою GPS. Таку ж систему було облаштовано на 71 одиниці прибиральної техніки ШРП.

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Попередня новина: На майдані Незалежності ...
Наступна новина: На Майдані Незалежності ...

КОМЕНТАРІ