Виявлено порушення в роботі Луцького міського центру зайнятості

Виявлено порушення в роботі Луцького міського центру зайнятості

19.07.13 09:02 0 903
Прокуратурою міста Луцька в ході перевірки виявлено ряд порушень при реєстрації, перереєстрації та веденні обліку громадян, які шукають роботу, і безробітних, допущених службовцями Луцького міського центру зайнятості.

Так, встановлено, що рішення про надання статусу безробітного чи відмову в наданні такого статусу вказаний територіальний орган приймав із порушенням семиденного строку від дня подачі особою відповідної заяви.

Всупереч передбаченому законодавством порядку надання допомоги по безробіттю посадовці зазначеного органу у випадках недотриманням безробітним рекомендацій щодо сприяння працевлаштуванню несвоєчасно застосовують санкції у вигляді скорочення тривалості виплати цього виду допомоги.

Окрім цього, прокурорською перевіркою зафіксовано чимало порушень законодавства про працевлаштування безробітних з наданням дотації Луцьким міським центром зайнятості.

Зокрема, проекти договорів між цією державною установою та роботодавцями про надання дотації надсилалися з порушенням 5-денного строку після отримання висновку відповідної комісії. Лише через 10 календарних днів надіслано проекти договорів про працевлаштування трьох безробітних.

Установлено, що при перерахуванні коштів згідно з договором про працевлаштування безробітних з наданням дотації посадовими особами Центру зайнятості неналежним чином перевіряються довідки про нараховану та виплачену відповідним особам заробітну плату.

Ряд порушень виявлено й під час перевірки додержання посадовцями Центру зайнятості вимог Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності».

На усунення виявлених порушень законодавства прокуратурою обласного центру внесено подання директору Луцького міського центру зайнятості, за результатами розгляду якого трьом посадовцям оголошено догани.

Прокуратура міста Луцька
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ