Доходи місцевих бюджетів на Волині зросли на 45 мільйонів гривень

Доходи місцевих бюджетів на Волині зросли на 45 мільйонів гривень

19.07.13 09:22 0 908
Місцеві скарбниці Волині за підсумками І півріччя 2013 року отримали 572,4 мільйона гривень, що на 8,6 відсотка більше як торік. Динаміка зростання платежів спостерігається з податку на доходи фізичних осіб, плати за землю та єдиного податку.

Як свідчить аналітика, визначальним для фінансової стабільності місцевих бюджетів залишається податок на доходи фізичних осіб. Зокрема, протягом І півріччя цього року сплачено 420,6 мільйона гривень цього платежу.

«Саме від сумління роботодавців, які перераховують цей податок до місцевого бюджету, значною мірою залежить спроможність органів виконавчої влади та місцевого самоврядування фінансувати соціальні програми. Тому фахівці Міндоходів спільно з іншими контролюючими органами проводять системну роботу з тими працедавцями, котрі не виконують свої зобов’язання перед працівниками та бюджетом повністю», – зазначає начальник Головного управління Міндоходів у Волинській області Ігор Сінгаєвський.

За словами керівника ГУ відомства на Волині, вісім із десяти роботодавців, з якими фахівці Міндоходів спілкувалися на засіданнях спеціальних комісій, намагаються виправити ситуацію із виплатою заробітної плати та погасити не лише зарплатні борги, а й несплачений податок на доходи фізичних осіб. Наприклад, вже цього року завдяки спільним заходам ГУ Міндоходів з іншими контролюючими структурами погашено 2 мільйони заборгованості із заробітної плати. Бюджет поповнився на 750 тисяч гривень додатково сплаченого податку з доходів фізичних осіб.

«Тим часом, в результаті легалізації чотирьохсот найманих працівників в області сплачено ще 74 тисячі гривень податку на доходи фізичних осіб. Відтак, питання дотримання законодавчих норм в оплаті праці – під постійним нашим контролем», – наголосив Ігор Сінгаєвський.

Окрім того, інформацію щодо більш як двох тисяч волинських працедавців, які ігнорують вимоги закону щодо оплати праці не нижче законодавчо визначеного рівня, потягом І півріччя цього року спрямовано до органів прокуратури для відповідного реагування.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Громадські організації ...
Наступна новина: Глава МВС запевнив, що ...

КОМЕНТАРІ