Правоохоронці вилучили у волинянина арсенал зброї

Правоохоронці вилучили у волинянина арсенал зброї

19.07.13 08:19 0 965
Працівники управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України у Волинській області вилучили у лучанина арсенал вогнепальної та мисливської зброї.

До УБОЗу надійшло повідомлення від громадян про те, що 54-річний житель міста Луцьк незаконно зберігає вогнепальну зброю та боєприпаси. Згідно з отриманою інформацією, міліціонери розпочали досудове розслідування за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими приписами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

– У рамках проведення санкціонованого обшуку у лучанина справді виявили зброю, – розповів начальник УБОЗ УМВС України у Волинській області полковник міліції Сергій Горбатюк. – Зокрема у помешканні та належному йому підсобному приміщенні зберігалися пістолет-кулемет ППШ-41 та ППС-43, пістолет марки «Венус», автомат «Шмайсер» часів Великої Вітчизняної війни, а також багнети та штик-ножі до гвинтівок часів Першої світової війни. Арсенал доповнювали газовий пістолет марки «Rohm», пневматична гвинтівка «ИЖ-38 П», мисливська рушниця «ТОЗ-34Р», патрони різних калібрів та штик-ніж до автомата Калашнікова з кинджалом.

Таку кількість зброї чоловік пояснив тим, що захоплюється колекціонуванням старовинних речей. Розповів, що всі ці припаси він дістав прямо із землі під час розкопок поблизу обласного центру.

Зброю направили в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС України у Волинській. Судово-балістична експертиза показала, що частина вилученого є бойовою вогнепальною зброєю.

Згідно із законодавством, лучанин може опинитися в місцях позбавлення волі терміном від трьох до семи років.

Юлія ЛОКОТЬКО,

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ