В Івано-Франківській області створено центр нетрадиційної народної медицини із спрямуванням до бджолотерапії та гірудотерапії

В Івано-Франківській області створено центр нетрадиційної народної медицини із спрямуванням до бджолотерапії та гірудотерапії

19.07.13 08:20 0 896
За ініціативою головного лікаря Букачівської міської лікарні п. З. Кучинського та при підтримці голови обласної асоціації апітерапевтів п. В. Білаша на базі Букачівської лікарні власними коштами створено центр нетрадиційної народної медицини із спрямуванням до бджолотерапії та гірудотерапії. Тут за допомогою бджіл розпочато лікування хворіб пацієнтів, а саме суглобів, хребта, м’язів та інших органів.

Тут за допомогою бджіл розпочато лікування хворіб пацієнтів, а саме суглобів, хребта, м’язів та інших органів. В лікувальному центрі практикується система бджоловколювання та застосування бджолопродуктів (трутневе молочко, віск, прополіс, екстракт личинок воскової молі ). Нещодавно в с. Боднарів Калуського району в приватного підприємця закуплено 30 бджоломаток породи Карпатська. На завершальній стадії знаходиться процес реєстрації товариства «Букачівська гармонія здоров’я». Застосування апітерапії в лікуванні людей проходить в тісній співпраці з головою районної асоціації бджолярів Богданом Люкляном та начальником районного управління агропромислового розвитку Рогатинської райдержадміністрації Богданом Мельником.

В Букачівському центрі нетрадиційної народної медицини є в наявності сучасне медичне обладнання «Nuga - Best», де хворим пацієнтам проводять ручні масажі, пресо-, фіто-, аромотерапію, що сприяє розширенню капілярної сітки, а в екстрарезонансній терапії використовуються біофізичні прилади, що розширюють капіляри, очищують від шлаків судини.

Також налагоджено методичну співпрацю з Київським інститутом бджільництва (Олексій Пащенко), Київською клінічною лікарнею «Феофанія» (В.Стукалін), Алма-Атинським державним медичним університетом (кафедра натуротерапії), з міжнародною фірмою BTL (Чехія), поліклінікою №3 м.Івано-Франківськ. З 1 січня 2014 року буде організовано співпрацю з Львівським національним медичним університетом . На даний час співпраця щодо застосування апітерапії в лікуванні пацієнтів між центром нетрадиційної медицини Букачівської міської лікарні та Івано-Франківським національним медичним університетом не налагоджена.

Зараз центру нетрадиційної медицини в смт. Букачівці необхідно завершити облаштування вже другого 4-місного та придбати1-місний будиночки апітерапії на загальну суму 22,0 тис. грн., а також закупити 2 фітобочки на суму 3.2 тис. гривень.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ