Івано-Франківщина: на Снятинщині обговорили питання реформування системи первинної медико-санітарної допомоги та Порядку часткового відшкодування вартості лікарських засобів для лікування осіб з гіпертонічною хворобою

Івано-Франківщина: на Снятинщині обговорили питання реформування системи первинної медико-санітарної допомоги та Порядку часткового відшкодування вартості лікарських засобів для лікування осіб з гіпертонічною хворобою

19.07.13 08:51 0 964
В Снятинській центральній районній лікарні 16 липня відбулася позачергова робоча нарада у головного лікаря із медичними сестрами загальної практики сімейної медицини, на якій слухалися питання: «Про хід реформи первинної медико-санітарної допомоги» та «Виконання в районі Постанови КМУ № 907 «Про затвердження Порядку часткового відшкодування вартості лікарських засобів для лікування осіб з гіпертонічною хворобою».

Головним лікарем Снятинської ЦРЛ Володимиром Крокошем доведено до відома присутніх механізм та порядок проведення медичної реформи в районі. Звернено увагу на роботу сімейних медсестер на закріплених дільницях, проведення ними інформаційно-роз’яснювальної роботи, розширення мережі стаціонарів вдома та виконання заходів з діагностики туберкульозу, онкопатології, артеріальної гіпертензії тощо. Вирішено роботу медсестер загальної практики – сімейної медицини наблизити до людей через проведення подвірних обходів та активних патронажів. Керівникам закладів первинної ланки дана вказівка розробити та затвердити схему моніторингу діяльності кожної медсестри загальної практики сімейної медицини та оприлюднювати інформацію щовівторка на оперативній нараді у головного лікаря ЦРЛ.

З короткими виступами про моніторинг захворюваності на гіпертонічну хворобу та результати часткового відшкодування вартості лікарських засобів для лікування гіпертоніків, приведення у відповідність до чинного законодавства посадових інструкцій медичних сестер ЗПСМ та проведення профоглядів школярів доповіли заступник головного лікаря з медобслуговування населення Дмитро Грицюк та в. о. заступника головного лікаря з ОХМД О. Ільницька.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Маркіян Лопачак: ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ