Івано-Франківщина: керівництво Управління ДСНС в області організувало цікаву мандрівку «Карпатським трамваєм» для дітей працівників служби

Івано-Франківщина: керівництво Управління ДСНС в області організувало цікаву мандрівку «Карпатським трамваєм» для дітей працівників служби

19.07.13 08:45 0 922
17 липня за ініціативи керівництва Управління ДСНС в області для дітей працівників служби була організована туристична мандрівка «Карпатським трамваєм». На території самобутнього бойківського краю Прикарпаття – Долинщині – через бистрінь шумних потоків і річок, вічнозелені смерекові ліси на схилах гір і квітучі полонини пролягає унікальний туристичний маршрут особливим видом транспорту – вузькоколійною залізницею. Вона збудована ще 1898 року і в наші часі стала ще однією родзинкою туристичної мапи Прикарпаття.

Перед початком екскурсії пра­ці­вники Управління ДСНС в області провели «Урок без­пе­ки», в ході якого, зокрема, начальник відділу зв’язків з ЗМІ та роботи з громадськістю УДСНС в області майор служби цивільного захисту Христина Перцович розповіла дітям про основні правила безпе­чної пове­ді­нки під час відпочинку на природі, у лісі, поблизу водойм, а також в побуті.

Сама подорож розпочалася з екскурсії Вигодою – давнім селищем лісорубів. А потім діти зайшли у вагончики туристичного трамвайчика, наче в казковому Діснейленді, який помчав їх у казкову країну прадавніх лісів та квітучих полонин. Діти відвідали гідрологічну пам’ятку природи загальнодержавного значення заповідник «Ширковець», скуштували джерельної води з гірського джерела «Горянка», яка дарує здоров’я та силу. Також маршрут проліг через прадавній Дубовий кут, з яким пов’язано багато легенд, та повернув до Мізунських водоспадів, в яких всіма барвами веселки виграє на сонці вода однієї з найчистіших рік Європи – Мізуньки.

Унікальна пізнавальність та цікавість такої поїздки «Карпатським трамваєм» для юних мандрівників полягає ще й в тому, що тут можна по-особливу відчути красу рідного краю, побачити рідкісних птахів, занесених до Червоної книги.

Повертаючись додому, діти жваво ділилися думками від побаченого. І ця мандрівка «Карпатським трамваєм», без сумніву, стане для них ще однією незабутньою подією у захоплюючому калейдоскопі літніх канікул, адже на згадку про неї залишилися цікаві враження, багато фотографій та сувенірів.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: У Чернігівській міській ...

КОМЕНТАРІ