У Львівській області у Червонограді всупереч рішенню міськради відбувся захід із використанням червоного прапора

У Львівській області у Червонограді всупереч рішенню міськради відбувся захід із використанням червоного прапора

19.07.13 09:41 0 959
На Львівщині в Червонограді всупереч рішенню місцевої міської ради відбулося підняття червоного прапора. Здійснили це ветерани совєцької армії за сприяння правоохоронних органів з нагоди "визволення міста від фашистських загарбників".

Знаючи, що ветеранська організація подала заявку на проведення акції, депутати Червоноградської міської ради з ініціятиви свободівців терміново зібралися на позачергову сесію, на якій ухвалили лише одне рішення – про заборону використання радянської окупаційної символіки на території міста. Рішення одразу скерували у виконавчі органи та в міліцію. Однак там не відреагували на документ і не заборонили проводити акцію. Кілька ветеранів пройшлися вулицею та під ретельною охороною міліції на кілька секунд вийняли червоний прапор.

Депутати-свободівці розцінюють цю подію як провокацію, організовану за сприяння правоохоронців та планують розглянути на наступній сесії питання про невиконання рішення Червоноградської міської ради стосовно заборони окупаційної символіки.

Нагадаємо, 6 червня 2013 року в Червонограді представники низки громадських та політичних організацій пікетували сесію міськради з вимогою відставки міського голови Ігоря Чудійовича. Тим часом у сесійній залі фракція ВО "Свобода" ініціювала внесення до порядку денного питання про ефективність роботи очільника міста й вимагала пояснень щодо його участи у червонопрапорному марші 9 травня всупереч рішенню ради. Ініціятиву фракції від "Свободи" щодо заслуховування міського голови не підтримали депутати від инших політичних сил.

Окрім цього, 13 травня 2013 року в Червонограді депутати-свободівці та активісти, представники громадських організацій – товариства "Меморіал", Спілки політв'язнів і репресованих та Братства вояків УПА – пікетували міську раду. Понад 200 осіб виступили з вимогою відставки міського голови Ігоря Чудійовича, який 9 травня 2013 року всупереч рішенню міськради взяв участь у марші із використанням окупаційної символіки. Учасники акції наголосили, що ці його дії – зневага до мільйонів українців, які стали жертвами окупаційних режимів. Люди тримали плакати з написами: "Геть московських окупантів! Геть московських холуїв!", "Ні – червоному "меру" в Червонограді!", "Чудійовича – у відставку!". Ігор Чудійович таки вийшов до пікетувальників, однак червоноградці не дали йому слова. "Фракція ВО "Свобода" в Червоноградській міській раді ініціюватиме висловлення недовіри міському голові. Ми докладемо всіх зусиль, аби домогтися звільнення Чудійовича з посади очільника міста", – зазначив тоді голова Червоноградської "Свободи" Тарас Стародуб.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рятувальники України та ...
Наступна новина: Більшість транспортних ...

КОМЕНТАРІ