Володимир Зубанов зустрівся з колективом Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В.Г. Короленка

Володимир Зубанов зустрівся з колективом Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В.Г. Короленка

19.07.13 08:31 0 1024
16 липня в рамках робочого візиту на Чернігівщині відбулася зустріч радника Президента України, керівника благодійного фонду "Схід-Захід разом" Володимира Зубанова з колективом Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В.Г. Короленка. У заході взяли участь в.о. заступника голови обласної державної адміністрації Юрій Музика та в.о. директора Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Олександр Левочко.

Володимир Зубанов як один із засновників загальнонаціонального проекту "Україна: історія великого народу" передав у дарунок бібліотеці видання наукової серії та розповів про здобутки і перспективи проекту.

Так, з початку 2007 року вийшли у світ серії "Україна-Європа: хронологія розвитку", "Україна і світ", "Україна: від Трипілля до сучасності", "Повісті про славетні часи", "Культурна спадщина", "Україна: поезія тисячоліть", "Історія України в картинах". Авторами книг є фахівці Інституту історії України НАНУ та Інституту археології НАН України.

За словами Володимира Зубанова, об’єднання народу потрібно починати з історії, зі створення мережі українських історичних клубів та залучення фахівців з обласних бібліотек регіонів до роботи над виданням "Історії міст і сіл України". Унікальність цієї серії в тому, що історія населених пунктів України представлена через біографії, долі людей, які зробили вагомий внесок у розвиток свого рідного міста та села.

Користуючись нагодою, директор ОУНБ ім. В.Г. Короленка Інна Аліференко провела для гостя екскурсію по відділам бібліотеки, ознайомила із сучасними формами обслуговування читачів та розповіла історію закладу.

На завершення у мистецькій вітальні бібліотеки відбулося урочисте відкриття виставки картин "Гобеленові квіти" чернігівської художниці Людмили Толбаєвої.

Про це повідомили у Чернігівській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ