У Рівненській області рятувальники провели тактико-спеціальні навчання на одному із найбільших водних об’єктів краю

У Рівненській області рятувальники провели тактико-спеціальні навчання на одному із найбільших водних об’єктів краю

19.07.13 08:12 0 880
18 липня в місті Рівне на озері Басів Кут були проведені тактико-спеціальні навчання з організації та проведення рятування людей на водних обєктак у літній період.

В тренуваннях приймав участь особовий склад ГУ ДСНС України у Рівненській області, матроси-рятувальники, працівники медицини катастроф та швидкої допомоги, загальною кількістю 30 чоловік. Також до тренувань були залучені автомобіль першої допомоги «Дельфін», спеціальна аварійно-рятувальна машина, водолазно-моторний катер та легкий човен Вега-3.

За тактичного задуму, до оперативно-координаційного центру Головного управління від одного з рибалок надійшло повідомлення про те, що на озері поблизу човнової станції двоє рибалок випали з веслового човна. Один рибалка, внаслідок механічного пошкодження весла, дрейфує в човні на озері, та невзмозі самостійно допливти до берега. Люди потребують термінової допомоги. До місця події негайно були направлені пожежно-рятувальні підрозділи. Співробітники ГУ ДСНС на рятувальному човні дістали з води постраждалих. Потерпілим негайно надали першу медичну і психологічну допомогу та доправили їх до берега.

Як зазначив начальник управління реагування на надзвичайні ситуації ГУ ДСНС України у Рівненській області підполковник служби цивільного захисту Сергій Павловський: «Навчання дозволили кожній із служб не лише додатково перевірити боєготовність своїх підрозділів та вдосконалити рівень координації дій під час порятунку людей на водних об’єктах».

З цікавістю спостерігали за діями рятувальників місцеві жителі, які були на відпочинку. Саме з цією категорією людей, після закінчення навчань, працівники Держслужби провели профілактичні бесіди та вручили застережливі листівки з правилами поводження на воді. Також нагадали відпочиваючим, яких правил необхідно дотримуватися, як діяти та куди звертатися по допомогу у разі виникнення надзвичайної ситуації.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільська ЗОШ №15 ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ