У Тернополі планують встановити дошку таємному товариству української учнівської молоді «Громада»

У Тернополі планують встановити дошку таємному товариству української учнівської молоді «Громада»

19.07.13 08:30 0 923
У 2013 році виповнилось 150 років з часу заснування у м. Тернополі таємного товариства української учнівської молоді «Громада».

Відповідно до розпорядження міського голови Тернополя Сергія Надала було створено комісію та затверджено план загальноміських заходів з нагоди відзначення 150-ої річниці заснування у м. Тернополі таємного товариства української учнівської молоді «Громада». Серед основних заходів передбачалося перевидання книги О. Збожної «Учнівські та студентські громади - школа виховання української національної еліти, організація просвітницьких заходів серед учнівської молоді міста та активної молоді громадських молодіжних організацій, встановлення меморіальної дошки товариству «Громада», проведення науково-практичних конференцій та мультимедійних презентацій, підготовка і виготовлення тематичних марок і конвертів та інше.

членами організаційного комітету затверджено кінцевий ескіз меморіальної таблиці з нагоди відзначення 150-ої річниці заснування у м. Тернополі таємного товариства української учнівської молоді «Громада».

На даний час, на виготовлення монументальної дошки, яка міститиме інформацію про таємне товариство «Громада» з наголосом на тому, що дана організація була першоджерелом визвольного руху українського народу, зібрано майже 5800 грн.

Запрошуємо тернополян та гостей міста взяти участь у вересневій святковій академії, приуроченій 150-ій річниці заснування таємного товариства української учнівської молоді «Громада» та підтримати встановлення меморіальної дошки у вересні 2013 року за адресою вул. Листопадова, 2.

Кошти на встановлення дошки можна перерахувати за наступними реквізитами:

р/р 35420039001658

МФО 838012

ІДК м.Тернопіль

ГУДКУ в Тернопільській області

Управління культури і мистецтв

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ