У списки особового складу військової частини військ правопорядку навічно зараховані військовослужбовці, які загинули в авіакатастрофі

У списки особового складу військової частини військ правопорядку навічно зараховані військовослужбовці, які загинули в авіакатастрофі

19.07.13 08:10 0 887
Командувач внутрішніх військ МВС України генерал-лейтенант Станіслав Шуляк підписав наказ про зарахування навічно в списки особового складу військової частини 2269 військовослужбовців, які трагічно загинули в авіакатастрофі у грудні минулого року.

25 грудня 2012 року на аеродромі військової частини 2269 м. Олександрії екіпажем у складі командира екіпажу підполковника Павлюка Вячеслава Юрійовича, штурмана капітана Кошеля Олега Ігоровича, бортового авіаційного техніка старшого лейтенанта Ігітяна Рубена Артюшевича та спеціалістами техніко-експлуатаційної частини капітаном Курінним Дмитром Миколайовичем і прапорщиком Олєйниковим Віталієм Олександровичем виконувалась перевірка двигунів та систем після виконання регламентних робіт на вертольоті Мі-8МТ, бортовий номер № 29.

Під час опробування двигунів через непередбачувані обставини вертоліт здійснив незапланований зліт та, набравши висоту, потрапив у низьку хмарність. При гострому дефіциті часу, не маючи достовірних показань пілотажно-навігаційних приборів та уяви про фактичне положення вертольота відносно горизонту, екіпаж продовжував намагатися стабілізувати політ вертольота та здійснити захід на посадку за працюючими дублюючими приладами.

Однак, помітивши поблизу вогні освітлення автомобільної заправної станції та світло фар автомобілів, що знаходилися на автомобільній трасі Київ – Дніпропетровськ, екіпаж для уникнення зіткнення з ними, що могло призвести до загибелі людей, які знаходилися там, відвернув вертоліт у бік аеродрому з великим креном, чим ще більше ускладнив своє становище.

Внаслідок цього аварійна ситуація миттєво переросла в катастрофічну, виконання безаварійного польоту та здійснення безпечної посадки стало неможливим, і, як наслідок, відбулося зіткнення вертольота із землею, що призвело до загибелі військовослужбовців.

Комісією на чолі із заступником Міністра внутрішніх справ України генерал-лейтенантом міліції Ратушняком В.І. було проведене ретельне розслідування обставин авіаційної події про що складено акт про розслідування катастрофи з вертольотом Мі-8МТ. Під час розслідування порушень та недоліків у підготовці та організації проведення опробування, підготовці екіпажу до опробування, в організації та забезпеченні польотів не виявлено.

За мужність і самовіддані дії, виявлені під час виконання своїх службових обов’язків, та з метою збереження пам’яті про підполковника Павлюка Вячеслава Юрійовича, капітана Кошеля Олега Ігоровича, старшого лейтенанта Ігітяна Рубена Артюшевича, капітана Курінного Дмитра Миколайовича, прапорщика Олєйникова Віталія Олександровича, їх навічно зараховано в списки особового складу вертолітної ескадрильї військової частини 2269 внутрішніх військ МВС України.

Прес-служба внутрішніх військ

МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області 19 ...
Наступна новина: Тернопільська ЗОШ №15 ...

КОМЕНТАРІ