Українські правоохоронці зацікавлені досвідом американських кОлег у сфері боротьби з кіберзлочинністю, - Віталій Захарченко

Українські правоохоронці зацікавлені досвідом американських кОлег у сфері боротьби з кіберзлочинністю, - Віталій Захарченко

19.07.13 08:40 0 1848
Про це Міністр внутрішніх справ заявив 18 липня, в МВС під час робочої зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні Джоном Теффтом.

У своєму виступі Віталій Захарченко зазначив, що в МВС створена програмно-технічна інфраструктура для забезпечення оперативно-розшукової діяльності, а також проведено навчальні тренінги з підготовки фахівців у сфері внутрішньої безпеки та боротьби з корупцією.

За його словами, проведена робота стала можливою завдяки виконанню положень Меморандуму про взаєморозуміння між Урядами України та США у правоохоронній сфері.

У той же час Глава МВС України наголосив, що обидві сторони вдосконалили проведення експертиз цифрових доказів і аналізу ДНК у кримінальних провадженнях, поліпшена робота українських підрозділів у питаннях розслідування злочинів, пов'язаних з торгівлею людьми, а також захисту потерпілих і свідків.

«Ми зацікавлені у вивченні досвіду американської сторони у сфері захисту інтелектуальної власності та боротьби з кіберзлочинністю. Упевнений, що ця проблема залишається актуальною не лише для України, а й багатьох інших держав», - додав Віталій Захарченко.

За його словами, результати спільної роботи останнім часом демонструють високий рівень співпраці, який існує між правоохоронними відомствами обох країн.

Крім того, на думку Віталія Захарченка, створення на базі Управління боротьби з кіберзлочинністю МВС України спеціальної комп'ютерної криміналістичної лабораторії, безумовно, сприятиме якісному проведенню досліджень та експертиз в рамках розслідування кіберзлочинів.

Міністр подякував Джона Теффта, а також представників офісу аташе з правових питань і керівництво відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні за надане технічне обладнання, що було передане правоохоронцям Управління боротьби з кіберзлочинністю.

У той же час Віталій Захарченко заявив, що в межах компетенції співробітники українського МВС готові і далі вживати всіх необхідних заходів для своєчасного та повноцінного реагування на звернення Американської Сторони.

«Користуючись нагодою, висловлюю подяку Уряду США за ефективну співпрацю у сфері боротьби зі злочинністю та допомогу, яку, Ви надавали протягом усього періоду Вашої каденції на посту Надзвичайного і Повноважного Посла США в Україні. Сподіваюся, новий Посол США в Україні пан Джефрі Паятт, кандидатура якого затверджена Сенатом, продовжить ці добрі традиції», - підкреслив Віталій Захарченко та коротко розповів про шляхи реформування українського правоохоронного відомства.

У свою чергу Джон Теффт висловив сподівання, що новий Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні буде також приділяти велику увагу співпраці з українськими правоохоронцями у сфері боротьби з кіберзлочинами.

«Джефрі Паятт уже мав зустріч з директором ФБР. Крім іншого, вони багато говорили про ефективне розслідування злочинів, скоєних в кіберпросторі», - сказав Джон Теффт і підкреслив, що ефективно боротися з ними можна лише докладаючи максимум зусиль.

«Саме такі зусилля української та американської сторін дозволили припинити масштабне шахрайство в кіберпросторі у 2011 році. Ми переконалися, що співробітники американського ФБР пліч-о-пліч можуть співпрацювати з українськими слідчими», - підкреслив Джон Теффт.

Нагадаємо, 30 вересня 2009 року Президент США Барак Обама номінував Джона Теффта на посаду Посла Сполучених Штатів Америки в Україні. Під час свого представлення він, зокрема, зазначав про особливу роль України у створенні європейської системи безпеки, а також у розвитку партнерських відносин з НАТО. Як відомо з розвитком інтернету, багато бізнесменів почали створювати свої корпоративні сайти і розширювати свій бізнес. Але щоб про вас дізналися сайт потрібно розкручувати. Перевагою розкрутки сайту за запитами Вашого бізнесу в Інтернеті є те, що Ви платите тільки за результат, пошукова оптимізація і просування сайту в SEO компанії виконується виключно за прозорою схемою. Подробиці на сайті студії seotop.

УЗГ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Смертельне ДТП у ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ