Представники МВС взяли участь у круглому столі в редакції

Представники МВС взяли участь у круглому столі в редакції "Комсомолки"

19.07.13 10:25 0 953
«Які рани вивила Врадіївка?» - саме такою була тема зустрічі представників правоохоронних структур, соціологів, адвокатів, правозахисників та журналістів у редакції газети «Комсомольська правда». Від МВС у заході взяли участь начальник Інспекції особового складу ДКЗ Богдан Лизогуб, Голова профспілки атестованих працівників міліції Анатолій Онищук та Голова Консультативно-експертної ради при МВС України, колишній Перший заступник Міністра внутрішніх справ України Михайло Корнієнко.

Чи можна було спрогнозувати дану подію? На що більш за все скаржилися жителі Врадіївки під час прийому керівництвом МВС? Що чекає на правоохоронне відомство та як повернути довіру населення до міліції - на ці та багато інших питань відповіли експерти під час роботи круглого столу.

Зокрема, представників вітчизняних мас-медіа цікавили питання щодо того, куди звертатися зі скаргами жителям маленьких містечок, які стосуються роботи правоохоронців, як правильно це зробити. А також питання реформування та переатестації правоохоронців в умовах сьогодення.

- Атестація вже фактично розпочалася. На цей час вона проходить у підрозділах протидії незаконному обігу наркотиків, - зазначив Богдан Лизогуб. - Наразі вирішується, які саме підрозділи і в яких областях мають бути переатестовані. Ми опрацьовуємо величезний масив скарг та звернень і саме на цій підставі буде вирішуватися питання, де саме проводити атестацію.

На думку Михайла Корнієнка, системне реформування правоохоронних органів вкрай необхідне. Зокрема, за його словами слід приймати до міліції цивільних юристів, а на рівні вищих навчальних закладів необхідно переглянути програми та зайнятися морально-етичним вихованням майбутніх міліціонерів.

Голова Профспілки атестованих працівників міліції України Анатолій Онищук погодився із колегами, що необхідно починати активну роботу з особовим складом міліції на території всієї України:

- Як представники інститутів громадянського суспільства ми будемо спільно та активно працювати. Крім того мені здається що саме громадськість зможе динамічно впливати на ці процеси, - зазначив Анатолій Онищук.

За словами Голови профспілки, днями, вони відправили Прем’єр-міністру звернення щодо зустрічі із ним, де планують обговорити нагальні проблеми правоохоронної системи та власне певне бачення щодо її динамічного розвитку, а також проблем, які були обговорені під час проведення круглого столу.

Разом з тим, Анатолій Онищук вкотре звернув увагу суспільства на те, що український міліціонер не захищений соціально і зарплата у нього досить низька, але незважаючи на все це – правоохоронці намагаються належним чином виконувати свої обов'язки та кожен день ризикують своїм життям.

- Необхідно, щоб люди навчилися чути один одного. Адже міліціонер – це виходець з народу, а тепер, потрібно збагнути, як його туди повернути та об’єднати, щоб міліціонери не відривалися від народу, - підсумував Михайло Корнієнко.

УЗГ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині виписано 160 ...
Наступна новина: Громада Львова вимагає ...

КОМЕНТАРІ