Депутати-свободівці: Юридична вага рішень Київради абсолютно ідентична рішенням будь-якого зібрання на вулиці

Депутати-свободівці: Юридична вага рішень Київради абсолютно ідентична рішенням будь-якого зібрання на вулиці

19.07.13 17:48 0 1196
19 липня 2013 року в столиці відбулася зустріч із головою Київської міської державної адміністрації Олександром Поповим, на яку прибули народні депутати-опозиціонери, серед яких – свободівці Андрій Іллєнко, Ігор Мірошниченко, Олег Гелевей та Святослав Ханенко, а також парламентарі від «Батьківщини». За словами народних депутатів, Попов здійснив чергову спробу політичного шантажу, безпідставно звинувативши опозиціонерів у всіх бідах Києва. Таку позицію нападу очільник КМДА зайняв у зв’язку з тим, що опозиційні політ сили блокують роботу нелегітимної Київради.

Варто зазначити, що раніше керманич КМДА закликав прийти на зустріч із ним голів опозиційних парламентських фракцій. Проте, відповідно до рівня повноважень Попова, до нього прийшли народні обранці-кияни, аби дійти згоди з очільником столичної адміністрації щодо налагодження роботи Київради.

За словами голови Київської міської організації ВО «Свобода», народного депутата Андрія Іллєнка, на зустрічі з парламентарями Попов озвучував стандартні відмовки, мовляв. на його думку, Київрада досі легітимна. Ба більше, очільник КМДА вкотре намагався безпідставно звинуватити опозицію в тому, що вона, блокуючи роботу Київради, зриває виплату різних соціяльних дотацій, а також фінансування всіляких соціяльних проєктів. Однак парламентарі повністю спростували закиди ставленика президента в Києві.

«Ніякої Київради після 2 червня не існує апріорі. А отже й ухвалювати будь-які рішення в столиці немає кому. Тому ми закликали Попова звернутися до президента, Голови Верховної Ради України, а також до керівника парламентської фракції Партії регіонів Єфремова, аби вони скликали позачергову сесію парламенту, де би було проголосовано за призначення виборів у столиці. Це насправді єдиний шлях унормувати ситуацію. Бо саме Партія регіонів винна втому, що сьогодні в Києві немає кому ухвалювати будь-які рішення. До того ж, нині немає абсолютно ніякої необхідности в рішеннях Київради задля розподілення коштів на соціяльні виплати. Вони йдуть по лінії бюджетного комітету ВРУ, який ці гроші передав Міністерству регіонального розвитку й будівництва, яке вже є розпорядником цих фінансів», – наголосив Андрій Іллєнко, коментуючи зустріч із очільником КМДА.

Свободівець також підкреслив, що в разі, якщо опозиція погодиться на так звану «сесію» Київради, вона легітимізує кримінальний злочин, яким є порушення Конституції. «Тому ми сказали Попову, що розблокування столичної міськради можливе лише за призначення виборів у Києві. Для нас важливо, щоби було призначено дату виборів, – лише після цього ми можемо розглядати якісь компромісні речі», – зазначив Андрій Іллєнко.

Своєю чергою, Ігор Мірошниченко підкреслив, що за умов, якщо кияни матимуть конкретну дату виборів, свободівці не перешкоджатимуть діяльності нелегітимної Київради: «Уся відповідальність – як політична, так і юридична – відтоді лежатиме безпосередньо на Попову».

«Якщо ж за відсутности конкретної дати виборів у столиці київська влада намагатиметься легітимізувати себе в очах громадськости, то вона може сказати: «А навіщо взагалі потрібні вибори? Адже все нормально, Київрада голосує, рішення ухвалюють...» Сьогодні повноваження Київради абсолютно такі самі, як і будь-якого зібрання на вулиці. Коли вони говорять про неможливість перерозподілу коштів, мовляв вчителі й лікарі залишаться без грошей, то ми відповідаємо, що звичайні люди на вулиці можуть так само зібратися і перерозподілити кошти. Юридична вага рішень такого зібрання буде абсолютно ідентичною рішенням нелегітимної столичної міської ради», – заявив Ігор Мірошниченко.

Окрім того, свободівець прокоментував закиди київської влади про те, що їм нібито необхідно проводити засідання, аби перерозподілити кошти для бідних: «А звідки вони беруть ці кошти? Вони забирають їх від одних бідних соціяльних верств населення і віддають іншим. Тому ми не можемо говорити про те, що покращиться загальний стан незахищених соціяльних груп. Окрім того, безпідставними є балачки Попова про те, що у зв’язку з блокуванням роботи Київради не зможе тривати будівництво метра, реконструкція якоїсь площі, – кошти на це передано профільному міністерству»

По завершенню зустрічі з Поповим депутати також повідомили, що від відповіді на їхнє пряме запитання про те, чи буде чергова спроба провести нелегітимне засідання Київради, очільник КМДА ухилився. Свободівці зауважують, що у зв’язку з такою позицією Попова можна очікувати на розгортання будь-якого сценарію.

Світлини з КМДА: https://plus.google.com/u/1/photos/102652274152528116947/albums/5902293896295742689

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Заборгував бюджетові – ...
Наступна новина: Організація економічного ...

КОМЕНТАРІ