Організація економічного співробітництва та розвитку схвально оцінює закон про трансфертне ціноутворення - Джонатан Ендрус

Організація економічного співробітництва та розвитку схвально оцінює закон про трансфертне ціноутворення - Джонатан Ендрус

19.07.13 17:50 0 925
Організація економічної співробітництва та розвитку схвально оцінює закон про трансфертне ціноутворення, ініційований урядом і ухвалений Верховною Радою України, та вважає його таким, що відповідає міжнародним стандартам податкового регулювання. Про це в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу БТБ сказав Джонатан Ендрус, голова відділу ОЕСР з питань трансфертного ціноутворення.

ОЕСР є розробником основних міжнародних регулюючих документів у цій сфері.

Джонатан Ендрус, зокрема, зазначив: «Більшість країн, які раніше взялися за контроль трансфертних операцій, нині успішно протидіють виведенню прибутків у офшорні зони. Якщо ціни адекватно не регулюються, то компанії можуть використовувати такі транзакції, щоб виводити прибутки за кордон, зокрема, за межі України, та поміщати їх у ті регіони, де прибуток не обкладається податком узагалі, або такі стягнення неістотні. Тому законодавча база, яку прийняла Україна, надає податковим органам можливість регулювати ціни так, щоб отримувати справедливу частку», - сказав голова відділу ОЕСР з питань трансфертного ціноутворення.

Нагадаємо, 4 липня 2013 року Верховна Рада України прийняла закон «Про внесення змін в Податковий кодекс України про трансфертне ціноутворення», який має стати ефективним механізмом протидії неконтрольованому виведенню капіталів до офшорних зон та низькоподаткових юрисдикцій.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Депутати-свободівці: ...
Наступна новина: Декілька видів діяльності ...

КОМЕНТАРІ