100 педагогів із Луцька відпочили у спортивно-оздоровчому таборі «Буковель»

100 педагогів із Луцька відпочили у спортивно-оздоровчому таборі «Буковель»

20.07.13 14:09 0 950
100 педагогів з усіх загальноосвітніх навчальних закладів Луцька з 1 по 11 липня мали можливість відпочити у спортивно-оздоровчому таборі «Буковель». Це кращі фахівці освітньої галузі, вихованці яких були призерами Всеукраїнських предметних олімпіад та конкурсів-захистів наукових робіт.

Поїздка відбулася за сприяння благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк». В освітян залишилося багато позитивних вражень від цієї поїздки. Зокрема, ними поділилися Жаркова Н. Ю, Г. Б. Поліщук, О. М. Тарасенко із «Луцької гімназії №4 імені Модеста Левицького Луцької міської ради», Цюриць С.С., вчитель фізики комунального закладу «Луцька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №12 Луцької міської ради», колектив Луцької гімназії №21 імені Михайла Кравчука, вчительський колектив Луцького навчально-виховного комплексу «Гімназія № 14».

«Висловлюю щиру подяку благодійному фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» за можливість відпочити у спортивно-оздоровчому таборі «Буковель». Ми побачили величну красу гірських хребтів, їх спокій у сутінках гордих смерек і ялиць. Дивувалися розмаїттям квітучих трав і відчули їх п’янкий солодкий запах. Нас приголомшив гуркіт водоспадів, швидкоплинність потічків, що збігаються у стрімкий Прут.

Ми щиро полюбили Карпати за їх красу і самобутність, за відчуття польоту на вершинах гір. Гордість проймала нас за працелюбних людей, що достойно приймають випробування сильними морозами та снігопадами, зливами та повенями, непрохідністю доріг та ізольованістю від долин. Диву давалися, як без жодного цвяха можна будувати храми, як лише голкою з ниткою творити шедеври на полотні, як звичайна глина перетворюється у твори мистецтва. Ми змогли поринути у життя і культуру тамтешніх жителів, скуштувати традиційні страви, назбирати цілющих чорниць та вдихати настоєне на хвої та грибах кришталеве повітря.

Чи вистачить епітетів, щоб описати неймовірну красу і фантастичну природу Карпат. І навіть найгеніальнішому фотографу не стане майстерності передати цю розкіш у фотознімках, бо до них не додали цілющого гірського повітря, свіжого буйного вітру, ласкавого сонця. На відстані і своє починаєш цінувати більше, і чуже стає своїм – близьким і зрозумілим.

Справді, Україна – наш спільний дім!»,– так описала перебування у Буковелі О. М. Тарасенко з Луцької гімназії №4 імені Модеста Левицького.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рятувальники України та ...
Наступна новина: У Львівській області під ...

КОМЕНТАРІ