В Івано-Франківській області у співпраці досягаємо успіху

В Івано-Франківській області у співпраці досягаємо успіху

20.07.13 14:55 0 900
На виконання окремого доручення голови обласної державної адміністрації Михайла Вишиванюка 18 липня в приміщенні Тисменицького районного центру зайнятості відбулося засідання круглого столу з роботодавцями району на тему: «Нові інструменти підвищення ефективності зайнятості населення, регулювання ринку праці».

В засіданні круглого столу взяли участь заступник голови Тисменицької райдержадміністрації Олег Мельник, директор Івано-Франківського обласного центру зайняті Григорій Горбаль, заступник директора Тисменицького районного центру зайнятості

Марія Скринник, 17 роботодавців району.

Розпочав засідання круглого столу заступник голови Тисменицької райдержадміністрації Олег Мельник, який наголосив, що головною метою зустрічі є долучення служби зайнятості до виконання Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», яка спрямована на покращення ситуації на ринку праці та в соціальній сфері, обговорення шляхів та форм співпраці центру зайнятості щодо розгортання активних заходів сприяння зайнятості населення та створення нових робочих місць в районі.

Григорій Горбаль в своєму виступі наголосив, що на забезпечення добробуту громадян спрямована

соціальна політика держави. Державна служба зайнятості повинна спільно з роботодавцями району знаходити шляхи у вирішенні соціально-економічних питань району, служба зайнятості на сучасному етапі - це насамперед задоволення потреб роботодавців у кваліфікованих кадрах, у тому числі на поточну та перспективну потребу. Коротко зупинився на новаціях, які торкнулися закону України «Про зайнятість населення».

Марія Скринник, заступник директора Тисменицького районного центру зайнятості зазначила, що пріоритетом в роботі служби зайнятості району є і надалі залишається адресність надання послуг з працевлаштування незайнятим громадянам, в першу чергу особам, які потребують додаткового соціального захисту та не здатні на рівних конкурувати на ринку праці. Для забезпечення конкурентоспроможності незайнятого населення з урахуванням ситуації на ринку праці службою зайнятості здійснюється перепідготовка та підвищення кваліфікації громадян, проводиться робота щодо впровадження гнучких форм професійного навчання безробітних, зокрема, стажування безробітних на підприємствах, в організаціях та установах під конкретні робочі місця та навчання за індивідуальними навчальними планами і програмами.

Новим законом передбачено стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць та працевлаштування на них громадян, недостатньо конкурентоспроможних на ринку праці, зокрема, молоді, жінок, осіб віком понад 50 років та інших вразливих категорій громадян, шляхом виплати компенсації роботодавцю в розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за відповідну особу. Компенсація виплачується щомісячно протягом одного року з дня працевлаштування особи за умови збереження її зайнятості упродовж двох років. Важливим законодавчим нововведенням є також стимулювання суб’єктів малого підприємництва до створення нових робочих місць у пріоритетних галузях економіки. Так, суб’єкт малого підприємництва, який створює нові робочі місця та працевлаштовує на них безробітних на два роки, протягом року може отримувати щомісячну компенсацію в розмірі єдиного внеску. Також громадяни віком від 45 років зі страховим стажем не менше ніж 15 років мають право на одноразове отримання ваучера для оплати навчання нової професії або підвищення своєї кваліфікації. Оплата ваучера здійснюється за рахунок коштів

Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Однією з дієвих форм матеріальної підтримки безробітних є організація громадських та інших робіт тимчасового характеру. Про це теж йшлося на засіданні круглого столу. Також велась мова про дотримання роботодавцями законодавства щодо належного оформлення трудових відносин з найманими працівниками, недопущення дискримінаційних моментів при прийомі на роботу громадян, дотримання термінів подання звітності.

Учасники заходу активно долучалися до розмови. Підприємець А.Павлишин, директор ТОВ «Юріта» В.Куземко в своєму виступі відзначили, що завдяки тісній співпраці з центром зайнятості щодо забезпечення кваліфікованими працівниками, їхні підприємства в умовах економічної кризи можуть стабільно працювати.

На завершення заходу учасники отримали інформаційні матеріали, буклети й брошури про послуги служби зайнятості.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ