В Івано-Франківській області на північному борті Домбровського кар’єру спостерігається різкий приток води з напрямку від р.Сівка

В Івано-Франківській області на північному борті Домбровського кар’єру спостерігається різкий приток води з напрямку від р.Сівка

20.07.13 13:51 0 889
В результаті інтенсивної фільтрації ґрунтових вод, які постійно підживлюються водою з русла річки Сівка, просіданням земної поверхні та утворенням розгалуженої мережі тріщин і карстових порожнин на північному борті Домбровського кар’єру Калуського промислового району, спостерігається різкий приток води з напрямку від ріки Сівка в басейн Домбровського кар’єру.

За оперативною інформацією на північному борті кар’єру зі сторони ріки Сівка утворився канал діаметром 0,5 м через який спостерігається інтенсивне поступлення води.

Проведене фахівцями відділення гірничо-хімічної сировини Академії гірничих наук України обстеження прилеглої до витоку вод території свідчить про активне руйнування та вимивання гірничого масиву, яке може призвести до утворення яру між рікою Сівка та кар’єром глибиною до 50 м і шириною понад 150 м. через який води ріки Сівка попадуть в Домбровський кар’єр.

17 та 18 липня проведено засідання Калуської міської та Івано-Франківської обласної комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Враховуючи ситуацію, яка склалася на Домбровському кар’єрі Івано-Франківською обласною державною адміністрацією проводяться організаційні та практичні заходи щодо її нормалізації.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: Луцька ОДПІ: Дохід від ...

КОМЕНТАРІ