Рятувальники України та Білорусі розвиватимуть співпрацю у сфері реагування на надзвичайні ситуації (ОНОВЛЕНО: фото)

Рятувальники України та Білорусі розвиватимуть співпрацю у сфері реагування на надзвичайні ситуації (ОНОВЛЕНО: фото)

20.07.13 14:06 0 854
Державна служба України з надзвичайних ситуацій налаштована на плідну співпрацю з міжнародною спільнотою у сфері цивільного захисту. У першу чергу мова йде про розвиток прикордонного співробітництва. Про це під час візиту до м. Гомель (Білорусь) повідомив Голова ДСНС України Михайло Болотських.

У рамках свого візиту 17 липня Михайло Болотських та Міністр з надзвичайних ситуацій Білорусі Володимир Ващенко підписали План спільних заходів ДСНС України та МНС Республіки Білорусь з реалізації міжурядової угоди про співробітництво в галузі попередження надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків на 2014-2016 роки.

«Для будь-якої держави питання міжнародної співпраці надзвичайно важливе, особливо коли ми говоримо про безпеку людей. Не можна забувати, що надзвичайні ситуації не мають кордонів. Взаємодія з Міністерством надзвичайних ситуацій Республіки Білорусь відкриває нам нові шляхи для покращення реагування на надзвичайні ситуації», - наголосив Михайло Болотських.

Також Голова ДСНС України взяв участь у засіданні Спільної колегії МНС Білорусії, МНС Росії, МНС Казахстану. Під час заходу сторони ознайомилися із досягненнями рятувальних відомств у різних країнах, а також обговорили пріоритети співпраці на майбутнє.

Крім того, Михайло Болотських взяв участь у офіційній церемонії відкриття XI Міжнародного зльоту юних рятувальників-пожежників. Голова ДСНС України відзначив, що необхідно особливу увагу приділити вихованню молоді, зокрема у сфері відповідального ставлення до власного життя та здоров’я, а також у сфері дотримання правил безпечної поведінки. За його словами, люди, які з дитинства знають, як діяти у тій чи іншій екстремальній ситуації, є більш захищеними. Крім того, фахова роз’яснювальна робота з громадянами створює потужний плацдарм для розвитку волонтерських рухів, що дозволяє більш ефективно протидіяти надзвичайним ситуаціям на загальнодержавному рівні.

«Участь у зльоті 15 команд із різних куточків світу підтверджує важливість питань безпеки життєдіяльності, свідчить про рівень довіри населення до рятувальників: на них рівняються, ними мріють стати з дитинства. Упевнений, що такі зльоти, фестивалі, конкурси формують з молодих і талановитих людей потужну волонтерську силу, яка готова до взаємодії з рятувальниками для запобігання надзвичайним ситуаціям», - підкреслив Михайло Болотських.

Загалом у зльоті беруть участь 15 команд із Польщі, США, Сербії, Литви, Росії, Азербайджану, Кореї, Вірменії, Казахстану, Латвії, Молдови, України та Білорусі. Українську команду представляють школярі київського ліцею №208.

Державна служба України

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Полтавське "Динамо" ...
Наступна новина: 100 педагогів із Луцька ...

КОМЕНТАРІ