У лікувально-оздоровчому комплексі «Прикарпатські зорі» відбулась громадська акція «Запобігти.Врятувати.Допомогти.»

У лікувально-оздоровчому комплексі «Прикарпатські зорі» відбулась громадська акція «Запобігти.Врятувати.Допомогти.»

20.07.13 14:21 0 1842
У прикарпатських літніх дитячих оздоровчих таборах продовжуються зустрічі юних відпочивальників із працівниками Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області. У цікавій та невимушеній атмосфері діти детальніше ознайомлюються із діяльністю рятувальників, причинами, перебігом і наслідками різних нештатних ситуацій, способами їх уникнення, пригадують правила безпеки життєдіяльності, котрих просто необхідно дотримуватись у побуті та на відпочинку.

17 липня заходи у рамках громадської акції «Запобігти.Врятувати.Допомогти.» відбулися у лікувально-оздоровчому комплексі «Прикарпатські зорі», що у селі Слобода Коломийського району. Зустріч ця надовго залишилася у пам’яті більш як півсотні прикарпатських та київських школярів, котрі нині відпочивають і оздоровлюються тут.

Рятувальники розповіли дітям про найбільш резонансні пожежі, котрі траплялися на території Коломийщини та Івано-Франківської області загалом, роботу фахівців аварійно-рятувальних підрозділів при ліквідації наслідків дорожньо-транспортних пригод, надзвичайних ситуацій різного характеру. Діти дізналися будову і технічні можливості пожежного автомобіля, побачили спеціальний одяг та спорядження, котре застосовують у своїй діяльності працівники «Народної служби порятунку - 101». Юнаки та дівчата також мали чудову нагоду позмагатися, хто швидше вдягне одяг пожежника-рятувальника, спостерігати та навіть узяти безпосередню участь у гасінні умовного загорання. Найбільш активні учасники заходу отримали від рятувальників призи із символікою Державної служби з надзвичайних ситуацій.

В ході проведення громадської акції «Запобігти.Врятувати.Допомогти» діти отримали від фахівців служби з надзвичайних ситуацій багато корисної інформації і з проблем безпеки життєдіяльності: їм нагадали, як правильно поводити себе з вогнем у побуті, відпочивати на водоймах, у лісі і в горах, куди звертатися за допомогою, як діяти у випадку виявлення вибухонебезпечного предмета. Крім того, усім учасникам заходу вручили застережливі тематичні листівки.

Директор лікувально-оздоровчого комплексу «Прикарпатські зорі» Марія Прокопів запевняє, що зустрічі із рятувальниками у її закладі є традиційними і дуже корисними для підростаючого покоління. Після спілкування з працівниками служби з надзвичайних ситуацій, підкреслює керівник закладу, діти у повсякденні та під час відпочинку поводять себе набагато обачніше і обережніше, роблять одне одному слушні зауваження.

Заходи у рамках громадської акції «Запобігти.Врятувати.Допомогти.» проходитимуть в дитячих оздоровчих таборах Прикарпаття впродовж усього літнього відпочинкового сезону. Вони сприятимуть тому, що школярі поповнять свій багаж знань правил безпеки життєдіяльності. Це допоможе дітям уникнути небезпечних ситуацій у майбутньому, повірити у власні сили, зрозуміти справжню цінність людського життя та здоров’я. І до уваги батьків, якщо ви хочете щоб ваші діти завжди були здоровими та веселими - покупайте десткую обувь тільки в сертифікованих інтернет-магазинах як Олві, http://olvi.org.ua/.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ