У Львові депутати виконали волю громади – скасували двоставковий тариф

У Львові депутати виконали волю громади – скасували двоставковий тариф

20.07.13 13:40 0 987
18 липня 2013 року під час сесії Львівської міської ради з ініціятиви фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" депутати подолали вето міського голови на ухвалу "Про скасування рішення виконавчого комітету Львівської міської ради про встановлення двоставкового тарифу на теплову енергію з 1 жовтня 2013 року". Відтак було виконано волю громади Львова: депутати скасували двоставковий тариф.

Як повідомив автор ухвали свободівець Любомир Мельничук, виконуючи волю городян, "Свобода" скасувала двоставковий тариф у місті. Водночас депутат висловив стурбованість кампанією з нагнітання ситуації та залякування населення холодними батареями і відсутністю гарячої води, яку провадять посадові особи львівського міського комунального підприємства "Львівтеплоенерго".

"Цікавий факт. Один із "батьків" двоставкового тарифу, заступника директора ЛМКП "Львівтеплоенерго" з економічних питань Богдана Камінського, який позиціонує себе як експерта в галузі теплової енергетики, в серпні 2011 року Залізничний суд м. Львова визнав винним у скоєнні кримінального злочину. Пан Камінський, працюючи головним бухгалтером підприємства, вчинив кримінальний злочин і завдав збитків державі на більш як на 1,5 млн. грн. Однак зумів потрапити під амністію. Тепер, знаючи цей факт, я розумію, чому він так захищає двоставковий тариф – бо це, вочевидь, схема для махінацій", – зазначив Любомир Мельничук.

Водночас голова постійної депутатської комісії інженерного господарства, транспорту та зв'язку свободівець Іван Гринда зазначив, що введення одноставкового тарифу на теплову енергію допоможе зняти фінансове навантаження з малозабезпечених львів'ян. "Після введення одноставкового тарифу на 30% більше сімей зможуть отримувати субсидії. Водночас мене турбує, що чиновники замість реальних розрахунків вартости Гкал тепла за одноставковим тарифом погрожують неаргументованим підняттям тарифів. Ми цього однозначно не допустимо", – розповів Іван Гринда.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Боротьба із ...
Наступна новина: Чернігівщина: ...

КОМЕНТАРІ