Чернігівщина: Розвиток сільських територій – спільними зусиллями громади, господарюючих суб’єктів і влади

Чернігівщина: Розвиток сільських територій – спільними зусиллями громади, господарюючих суб’єктів і влади

20.07.13 13:35 0 812
На Чернігівщині вже існує певна практика залучення аграрного бізнесу до розвитку сільських територій і вона поступово набуває поширення. Між сільгоспвиробниками, які орендують людські паї, і сільськими громадами за участю депутатів рад усіх рівнів укладаються соціальні угоди, які передбачають вирішення найбільш нагальних проблем населеного пункту. Цьогоріч від господарюючих суб’єктів планується залучити 300 мільйонів гривень у розвиток соціальної інфраструктури села. Про це сказав голова облдержадміністрації Володимир Хоменко під час спілкування з представниками ЗМІ після розширеного засідання колегії облдержадміністрації.

„Дуже важливо, щоб ті успіхи, яких досягають підприємства у сільськогосподарському виробництві, позитивно впливали на розвиток території, на якій вони працюють. Спільні зусилля місцевої громади, господарюючих суб’єктів і влади, синергія цих зусиль дають прекрасний результат, який продемонстрували під час виїзної частини засідання колегії господарства Менського та Городнянського районів”, - зазначив Володимир Хоменко.

Він відмітив той факт, що в с. Вихвостів Городнянського району сільськогосподарське підприємство викупило всі пусті садиби, щоб надавати житло фахівцям, які приїжджають у село. Тому й не дивно, що новий дитячий садок, який був розрахований на 40 місць, тепер відвідують 50 діток, а потреба на перспективу – 100 місць. На думку Володимира Хоменка, це гарний приклад, який доводить, що спільні дії влади, бізнесу, депутатів дають позитивний результат у вирішенні завдань Президента України щодо створення належних умов для розвитку сільських населених пунктів.

Відповідаючи на запитання щодо виявлення в області випадків хабарництва останнім часом, голова облдержадміністрації наголосив на своїй принциповій позиції щодо цього – відповідальність за злочин не залежно від посади чи партійної належності.

Не обійшов увагою очільник області й проблемні питання, які порушили журналісти. Зокрема, Володимир Хоменко прокоментував ситуацію довкола реконструкції школи в с. Грем’яч Новгород-Сіверського району. Голова облдержадміністрації запевнив представників ЗМІ, що новий навчальний рік учні розпочнуть у нормальних умовах.

Також Володимир Хоменко розповів про дії обласної влади щодо недобудованих будинків ПАТ „Будівельна компанія «Домобудівник»”. Він зазначив, що всі об'єкти житлового будівництва перебувають на контролі обласної влади, а отже всі зобов’язання, взяті будівельниками, будуть виконані.

Відповів Володимир Хоменко й на інші питання, які стосувалися життя області.

Про це повідомили у Чернігівській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Заява Тернопільської ...
Наступна новина: На Тернопіллі громадяни, ...

КОМЕНТАРІ