У Росії суд звільнив Навального

У Росії суд звільнив Навального

20.07.13 14:41 0 898
Кіровський обласний суд звільнив російського опозиціонера Олексія Навального і його колегу Петра Офіцерова до набуття чинності вироку у справі про розкрадання майна компанії «Кіровліс». Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Суд узяв до уваги, що Навальний 17 липня 2013 року зареєстрований кандидатом на посаду мера Москви, і його ув’язнення створить нерівні умови для претендентів на цю посаду. Суд вирішив звільнити Олексія Навального і Петра Офіцерова під підписку про невиїзд.

У четвер суд у місті Кірові засудив цих людей до тривалих термінів позбавлення волі.

Прокуратура міста Кірова в Росії оскаржила рішення суду про взяття під варту Олексія Навального і Петра Офіцерова до набуття чинності обвинувального вироку щодо них. Як заявили в Генпрокуратурі Росії, Навальний може залишатися під підпискою про невиїзд.

Рішення у справі Навального і Офіцерова викликало жорстку критику з боку США та Євросоюзу. У Москві, Санкт-Петербурзі та інших містах Росії на акції протесту вийшли тисячі людей. У Москві затримані близько 170 учасників такої акції, у Петербурзі також кількадесят заарештованих.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ