Анатолій Бойко: керівництво ДСНС України завжди підтримуватиме діяльність Громадської ради

Анатолій Бойко: керівництво ДСНС України завжди підтримуватиме діяльність Громадської ради

20.07.13 08:30 0 1033
При Державній службі України створено Громадську раду. Головна мета ради – забезпечення участі громадян в управлінні державними справами та здійснення громадянами контролю за діяльністю органів виконавчої влади. Для ДСНС України – це вагомий крок, який сприятиме розвитку рятувальної справи в державі. Про це 19 липня повідомив заступник Голови ДСНС України Анатолій Бойко під час установчих зборів з формування Громадської ради.

« не рядова подія – формується Громадська рада при ДСНС України. Громадська рада – це потужний інструмент для вирішення найскладніших питань, зокрема і у сфері цивільного захисту. Від себе особисто та від імені Голови Михайла Болотських дякую Вам за допомогу. Запевняю Вас, що керівництво ДСНС України завжди підтримуватиме діяльність Громадської ради, братиме участь у засіданнях. Ви наші очікувані гості та союзники», - наголосив Анатолій Бойко.

Водночас член об’єднання «Київська асоціація генералів- ветеранів» Віктор Казьмін поінформував присутніх про організації, які виявили бажання долучитися до роботи ради.

«В установчих зборах взяли участь 24 організації. При цьому 7 представників уже залучалися до роботи ради при МНС України. Маємо 2 організації міжнародного рівня, 18 всеукраїнських та 2 київських. 5 організацій співпрацюють у сфері пожежної безпеки, взаємодіють з місцевою владою, органами виконавчої влади. Ще 11 організацій займаються соціальним захистом громадян, зокрема ветеранів війни, служби цивільного захисту, військових формувань, миротворців. Ще 8 – займаються наукою, розробкою нормативно-правової бази, а також працюють у сфері захисту потенційно-небезпечних об’єктів. Наша рада – це колектив професіоналів і за віком, і за досвідом роботи, і за характером діяльності», - сказав Віктор Казьмін.

Установчі збори очолив голова Всеукраїнської асоціації ветеранів війни та МНС України Віктор Доманський. За його словами, завершена вся підготовча робота для початку повноцінного функціонування ради.

«Ми вивчили досвід функціонування попередньої громадської ради МНС, а також рад Міноборони, МВС, Держлісагентства, КМДА, Держпідприємництва. Наразі готова вся база документів для того, щоб ми могли функціонувати у повному обсязі. ми затвердимо регламент і розпочнемо підготовку до першого засідання. Нам треба працювати максимально інтенсивно», - наголосив Віктор Доманський.

На зборах було прийняте рішення включити до Громадської ради 21 представника інститутів громадського суспільства. Перше засідання ради заплановане на 1 липня. У цей же день буде обране правління Громадської ради.

Державна служба України

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ