Луцьк: «Якби можна було повернути час назад, я б повернула місяць відпочинку у таборі «Альбатрос»

Луцьк: «Якби можна було повернути час назад, я б повернула місяць відпочинку у таборі «Альбатрос»

20.07.13 08:07 0 1229
Такий відгук написала дівчинка з Луцька, яка перебувала на відпочинку у цьому таборі.

Цього року обдарованим дітям та дітям пільгових категорій було організовано відпочинок саме у таборі «Альбатрос», який знаходиться на узбережжі Чорного моря (Миколаївська область). Більше половини території закладу складають зелені насадження, має табір і власний обладнаний пляж на березі моря. Свіже морське повітря, південне сонце, а для дітей – можливість оздоровитись.

Напередодні Тендерним комітетом Луцької міської ради було оголошено процедуру тендерних закупівель. Серед шести таборів переміг ДОТ «Альбатрос».

До початку оздоровчого періоду там були проведені всі необхідні ремонтні роботи, адже у протилежному випадку – за відсутності необхідних документів (зокрема висновків санепідемстанції та інших відповідних установ), табір не був би допущений до участі у процедурі тендерних закупівель.

До слова, у 2011 році діти з Луцька також перебували у цьому таборі й були задоволені умовами організації відпочинку та оздоровлення.

За словами начальника відділу у справах сім'ї та молоді міської ради Леоніда Лаби, ніхто з батьків не звертався зі скаргами на умови перебування дітей у таборі. Більше того в розмові з дітьми стало ясно, що відпочинок їм сподобався. Як сказав Петренко Василь - ученоь 5 класу, найбільше йому сподобався розпорядок дня, за яким більшу частину дня діти грали у різні ігри: спортивні, інтелектуальні, а також розважальні, серед яких найбільше йому сподобалася игра "в попа", яка користувалася великою популярністю ще в 60-ті роки. У неї грали діти і дорослі чоловіки. Відрізнялася вона досить жорсткими правилами, які неухильно дотримувалися. При спілкуванні з дирекцією стало відомо, що діти перебувають у нормальних умовах. На поверхах, де живуть діти з Луцька, встановлені душові кабіни, санвузли з гарячою та холодною водою.

Харчування у таборі – п’ятиразове. Скарг від батьків дітей, які перебували там у І зміну, також не надходило. Окремим випадком була незначна несправність насосної станції, через що було відключено воду, але вже протягом дня питання було врегульовано. На період відключення – діти були забезпечені питною водою.

Як розповів Леонід Лаба, дивує той факт, що батьки дітей, які, за повідомленнями ЗМІ, скаржаться на перебування в таборі, дирекції пояснюють, що забирають дітей у зв’язку з сімейними обставинами, зокрема, поїздкою за кордон, а інші – тому що також приїхали в с. Рибаківка на відпочинок і бажають, аби діти були разом з ними. На сьогоднішній момент з’ясовуються додаткові факти щодо ситуації, що склалася.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ