В Закарпатській області мукачівські оперативники затримали кишенькову злодійку

В Закарпатській області мукачівські оперативники затримали кишенькову злодійку

20.07.13 08:19 0 1007
Кишенькові злодії зазвичай «промишляють» на ринках, у маршрутних таксі, інших місцях масового скупчення людей. Скажімо, протягом кількох місяців на території Мукачівщини 40-літня мешканка Хуста обкрадала неуважних громадян.

Затримати кишенькову злодюжку важко, зізнається оперативник карного розшуку Мукачівського міськвідділу міліції Ярослав Мартин. Для доведення провини зловмисника потрібні «прямі» докази, найкращий з яких — вилучення викрадених речей. Проте це добре знають і самі злодії, тому за лічені хвилини позбуваються викраденого з допомогою своїх спільників, або витягають гроші, а самий гаманець просто викидають подалі від себе.

Так само вчинила кишенькова злодійка, яка протягом двох місяців «підробляла» на вулицях Мукачева. Як розповіла перша жертва, яка впізнала у жінці злодійку, вона їхала у маршрутному таксі, коли на неї «навалилась» повнуватої тілобудови пані і притиснула її до вікна. Потерпіла була спантеличена, тож не одразу зрозуміла, що трапилось. Тільки коли вийшла із «маршрутки», то побачила, що її сумочка розстебнута і в ній нема ні мобільного телефону, ні гаманця з 600 грн. та кредитними картками.

Наступними жертвами, які впізнали свою кривдницю, були дві жінки, які їхали міським транспортом із залізничного вокзалу. У такий же спосіб невідома, притиснувши до сидіння свою жертву, від однієї витягнула гаманець, у якому було 1600 грн., від іншої з портмоне 270 грн.

Останньою була крадіжка гаманця з маніпуляційного кабінету лікарні. Коли жінка, залишивши свою сумку з особистими речами, відійшла до іншого кабінету, підозрювана зайшла і нахабно витягнула гаманець, в якому були 2,5 тис. грн, золота каблучка та банківські картки.

Як пізніше розповіли медпрацівники, вони часто бачили цю жінку, яка приходила до дитячої поліклініки. Однак вона завжди була без дітей і нишпорила коридорами. На цей раз її помітили з яскравим оранжевим гаманцем в коридорі, з якого вона прудко виймала гроші. Саме тому підозра правоохоронців впала одразу на неї.

Згодом, під час проведення слідчих дій, всі потерпілі впізнали кишенькову злодійку. 40-літня жінка, яка мешкає у Хусті, спершу категорично заперечувала свою причетність до вчинення ряду крадіжок, хоча обіцяла, що компенсує потерпілим збитки. Однак пізніше, під впливом доказів, визнала свою провину у вчиненому.

Наразі старшим слідчим Мукачівського міськвідділу Євгенією Зубак відкрите кримінальне провадження за ст.185 Кримінального кодексу України («Крадіжка»). Тривають перевірки щодо причетності даної особи до вчинення ряду аналогічних злодіянь.

Наталія Машіко

Мукачівський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ