Українські "Соколи" своєю оригінальною пропагандою здорового способу життя підкорили польські серця

Українські "Соколи" своєю оригінальною пропагандою здорового способу життя підкорили польські серця

20.07.13 08:47 0 1075
Українські «Соколи» своєю оригінальною пропагандою здорового способу життя підкорили польські серця (ФОТО)

У польському місті Лодзь відбувся восьмий профілактичний фестиваль «Профілактика і Ти», ініціатором та організатором якого є Головна Комендатура поліції Польщі. Цього року, завдяки зусиллям управління МВС України в Хмельницькій області, у цьому масштабному та цікавому заході змогли взяти участь і підлітки з України, які, як і їхні польські однолітки, пропагують здоровий спосіб життя.

Фестиваль щороку проводиться в іншому місті, і на нього з‘їжджається молодь з усіх куточків Польщі. Головна умова участі у цьому воістину феєричному дійстві – не мати шкідливих звичок, вести здоровий спосіб життя та пропагувати його серед однолітків. Цього року поліцейським вдалося зібрати під своєю егідою понад 2500 тисячі дівчат і юнаків, які упродовж тижня спілкувалися між собою та відвідували різні гуртки.

Семеро хлопців з Хмельниччини, які менше року тому об‘єдналися для спільного заняття таким видом дворового спорту, як «street workout» (вулична гімнастика), потрапили на профілактичну акцію завдяки тісній співпраці, які існує уже багато років між хмельницькою міліцією та поліцією Польщі. Начальник управління МВС України в Хмельницькій області Сергій Шутяк помітив спортивних і талановитих юнаків під час святкового концерту, організованого міліцією з нагоди Дня захисту дітей, де вони вперше показали свої надзвичайні вміння широкому загалу. На думку генерал-майора міліції, таких дітей потрібно не лише підтримувати і створювати умови для подальшого розвитку їхніх позитивних вмінь та навичок, а й обов‘язково залучати до поширення моди на здоровий спосіб життя серед сучасної молоді.

У Польщі українські юнаки, які назвали свій гурт «Соколами», не лише показували власні вміння та навчали мистецтву воркауту інших, а й самі мали можливість відвідувати гуртки за власними інтересами. Найбільше юних спортсменів зацікавили заняття з капоейри (бойове мистецтво з елементами танцю), які проводили спеціально запрошені бразильські майстри.

У останній день профілактичного заходу усі його учасники отримали нагоду продемонструвати все, чому навчилися за період проведення акці «Профілактика і Ти», на гала-концерті, котрий особисто відвідали Міністр внутрішніх справ Польщі Бартломей Сенкевич, Головний Комендант поліції Польщі Марек Дзялошинські та ще багато високопосадовців державного рівня.

Гордість за українську молодь просто переповнювала делегацію українських міліціонерів, які супроводжували підлітків, коли після вражаючого виступу «Соколів» 15-тисячна арена піднялася і стоячи нагородила їх тривалими оваціями та схвальними вигуками.

За свій внесок у пропаганду здорового способу життя юні спортсмени-аматори отримали дипломи та подарунки від Головного Коменданта поліції Польщі.

Слід сказати, що хлопці, які навчаються у 11-му класі загальноосвітньої школи №2 м. Шепетівки, уже визначилися з майбутньою професією – майже усі мріють бути правоохоронцями. У цьому прагненні їх підтримує начальник управління МВС України в Хмельницькій області, який вважає що професійні кадри потрібно виховувати з юності.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівські рятувальники ...
Наступна новина: На Тернопіллі декілька ...

КОМЕНТАРІ