Сергій Шутяк: "Виїзні прийоми громадян допомагають людям отримати відповіді на болючі питання з перших вуст"

Сергій Шутяк: "Виїзні прийоми громадян допомагають людям отримати відповіді на болючі питання з перших вуст"

20.07.13 08:01 0 989
З метою побудови більш довірливих стосунків між міліцією і населенням керівництво управління МВС України в Хмельницькій області проводить виїзні прийоми громадян у віддалених від обласного центру населених пунктах області.

Така практика для правоохоронців не нова, адже начальник управління генерал-майор міліції Сергій Шутяк вважає, що міліція повинна йти до людей, а не навпаки. На його думку такі форми взаємодії з населенням дозволяють громадянам отримати відповіді на болючі для них питання з перших вуст. До того ж, багатьом мешканцям віддалених містечок і сіл може бракувати часу або коштів, щоб подолати десятки, а то і сотні кілометрів до обласного центру, а тому нерідко їхні порушені права залишаються невідновленими.

Цього тижня отримали нагоду особисто поспілкуватися з обласним міліцейським керівництвом жителі Дунаєвецького, Кам’янець-Подільського, Хмельницького районів, міст Кам’янця-Подільського та Хмельницького. Громадян приймали тимчасово виконуючий обов’язки начальника УМВС Сергій Ковальов та заступник начальника УМВС Федір Данів. Для того, аби відвідувачі зручніше себе почували, виїзний прийом спеціально організовували у приміщеннях, жодним чином не пов’язаних з правоохоронною структурою. В переважній більшості випадків це були будівлі адміністрацій або селищних рад.

До обласного керівництва люди приходили і скаржитися, і дякувати, і вносити свої пропозиції щодо шляхів покращення діяльності органів внутрішніх справ. Переважна більшість скарг не стосувалася безпосередньої компетенції міліції, але і у таких випадках людям намагалися допомогти – проконсультувати, щось порадити або ж направити у потрібну саме в цій ситуації інстанцію.

Виїзні прийоми керівництва триватимуть і надалі, а у найближчих планах міліціонерів - започаткувати щотижневі консультативні прийоми громадян за межами приміщень структурних підрозділів МВС.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненська область: ...
Наступна новина: Економічний та ...

КОМЕНТАРІ