На Чернігівщині презентували досвід реалізації проектів місцевого розвитку на Івано-Франківщині

На Чернігівщині презентували досвід реалізації проектів місцевого розвитку на Івано-Франківщині

20.07.13 09:02 0 948
16-18 липня делегація представників органів місцевого самоврядування Прикарпаття перебувала у Чернігівській області в рамках реалізації заходів міжрегіональної співпраці.

У складі делегації було восьмеро сільських голів Богородчанського, Косівського, Рогатинського і Тисменицького районів, голова обкому профспілки працівників державних установ Ніна Гушпіт, начальник відділу забезпечення моніторингу обласних програм та аналізу бюджету виконавчого апарату обласної ради Назар Косаревич, директор обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Богдан Волошинський та заступник директора центру Любомир Бойчук.

На базі Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій відбувся спільний «круглий стіл». Тривало обговорення проекту Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні та реалізації державної політики національної пам’яті в Івано-Франківській і Чернігівській областях. З учасниками «круглого столу» зустрілися голова Чернігівської обласної ради А. Мельник та радник Президента України В.Зубанов.

Також відбулася зустріч прикарпатської делегації із керівництвом Чернігівської обласної ради, знайомство з роботою методичного кабінету облради.

У Бахмацькому і Борзнянському районах Чернігівщини гостей з Прикарпаття ознайомили з досвідом взаємодії місцевих органів виконавчої роботи з органами місцевого самоврядування, практикою роботи Прохорської сільської ради Борзнянського району.

Під час «круглого столу» за участю сільських голів Прикарпаття і Сіверщини на тему: «Реалізація в Україні стратегії сталого розвитку та належного врядування: досвід Івано-Франківщини та Чернігівщини» відбулася презентація досвіду розробки і реалізації проектів місцевого розвитку на Івано-Франківщині. Зокрема, Ямницький сільський голова (Тисменицького району) І. Ковальчук презентував проект збереження історичної пам’яті і розвитку патріотичного туризму, Чагрівський сільський голова (Рогатинського району) О. Любінець презентував проект створення громадської пасіки, Лючанський сільський голова (Косівського району) В. Коломийчук розповів про розвиток екологічного туризму в гірських сільських громадах, а Старунський сільський голова (Богородчанського району) І. Мосюк представив свій багаторічний досвід розробки і впровадження проектів розвитку місцевого самоврядування у с.Старуня. Презентацію результатів реалізації проекту міжнародної технічної допомоги «Формування громадянського суспільства у сільських і селищних громадах Івано-Франківської області» провів директор центру Б.Волошинський, а презентацію «Досвід Прикарпаття щодо проведення обласних конкурсів проектів та програм розвитку місцевого самоврядування» - начальник відділу виконавчого апарату обласної ради Н. Косаревич. Посадові особи місцевого самоврядування Чернігівської області також презентували гостям з Прикарпаття свій досвід розробки і реалізації проектів розвитку місцевого самоврядування у сільських територіальних громадах. Відбулася цікава дискусія щодо налагодження обміну досвідом роботи і подальшої співпраці між посадовими особами місцевого самоврядування обох областей.

На Чернігівщині делегація прикарпатців відвідала пам’ятки історії і культури міста Батурина, меморіал і музей Героїв Крут, заповідник «Ганнина Пустинь».

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ