Михайло Вишиванюк: Вся команда, яка буде задіяна у проектах DESPRO, працюватиме чітко, як швейцарський годинник

Михайло Вишиванюк: Вся команда, яка буде задіяна у проектах DESPRO, працюватиме чітко, як швейцарський годинник

20.07.13 08:49 0 2039
Івано-Франківщина долучається до реалізації Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO у його третій фазі.

Про це йшлося на першому робочому засіданні Наглядового комітету проекту в облдержадміністрації. Взаємодію та усіляку підтримку пообіцяли представникам проекту DESPRO голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк та заступник голови обласної ради Остап Дзеса.

«Працюватимемо плідно і точно, як швейцарський годинник», - запевнив Михайло Вишиванюк, а Остап Дзеса сказав, що із співфінансуванням з боку обласної ради «затримок не буде». До речі на рахунок годинників: пам'ятайте зараз легко скористатися різноманітними годинниками. Але погляньте, які часы має честь запропонувати Владивостокська мережа магазинів ділових подарунків - кожен, хто отримає їх буде просто у захваті.

Третя фаза означеного проекту, яка триватиме до 2017 року, передбачає співфінансування діяльності громад у секторах водопостачання, водовідведення та поводження з твердими побутовими відходами. В області щодо цього заплановано співфінансування 24 проектів громад у трьох партнерських регіонах. Частка фінансового внеску DESPRO складатиме 40% від загальної вартості проектів (до 250 тис. грн. – на один проект).

«Сподіваємося, що вдасться якомога ширше розповсюдити моделі децентралізованого надання послуг, які ефективно напрацьовано в проекті, - зазначила керівник проекту DESPRO в Україні Оксана Гарнець. – Після тривалих консультацій ми обрали Івано-Франківську область - є надія, що місцеві громади настільки посилять свій потенціал, що зможуть вибудовувати плани свого розвитку, певні стратегії руху вперед, навчаться залучати зовнішні ресурси до усіх цих процесів».

Співпраця зі Швейцарсько-українським проектом «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO надзвичайно важлива для Прикарпаття, вважає заступник голови облдержадміністрації Ігор Зварич. Зокрема, у плані реалізації проектів з покращення водопостачання та водовідведення. «Мешканці десяти населених пунктів області користуються привізною водою, - наголосив у коментарі журналістам Ігор Зварич. – У п’яти населених пунктах вода подається за графіком. Якщо у малих містах водопостачання централізоване на 78%, водовідведення – на 85%, то в селах цей показник складає лише 0,4%».

Довідково

Реалізацію Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO розпочато в нашій державі з 2007 року. Впродовж перших двох фаз проекту, що проходили у АР Крим, Вінницькій та Сумській областях, Швейцарським Агентством розвитку та співробітництва профінансовано майже 8,5 млн. швейцарських франків.

Ініціатори проекту, окрім підтримки проектів громад щодо покращення водопостачання, водовідведення та поводження з твердими побутовими відходами, займаються розробкою та удосконаленням національного законодавства з питань децентралізації, посиленням потенціалу асоціацій органів місцевого самоврядування, просвітницькою роботою з інформування про реформи децентралізації тощо.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі декілька ...
Наступна новина: Рівненщина: втікача із ...

КОМЕНТАРІ