На Львівщині на 60% здійснено підключення загальноосвітніх навчальних закладів до високошвидкісної мережі Інтернет

На Львівщині на 60% здійснено підключення загальноосвітніх навчальних закладів до високошвидкісної мережі Інтернет

20.07.13 08:07 0 827
На виконання пріоритетних завдань модернізації соціальної сфери та соціальних ініціатив Президента України у 2013 році департамент з питань освіти, науки, сім’ї та молоді Львівської облдержадміністрації повідомляє по організації підключення загальноосвітніх навчальних закладів, з використанням відповідних технічних можливостей.

До високошвидкісної мережі Інтернет станом на 01.07.2013 по області підключено 814 загальноосвітніх навчальних закладів комунальної форми власності (в тому числі ЗНЗ І-ІІІ ступенів – 576, І-ІІ ступенів – 236) та 13 приватних ЗНЗ, що складає понад 60%.

У Львівській області ведеться робота щодо створення єдиного освітнього цифрового простору, єдиної загальнообласної електронної бази освіти, автоматизації управлінської діяльності на всіх рівнях.

Програмою розвитку освіти Львівщини на 2013-2016 роки передбачено стовідсоткове впровадження у навчально-виховний процес загальноосвітніх навчальних закладів інформаційно-комунікаційних технологій, зокрема 100% забезпечення комп’ютерною технікою ЗНЗ ІІ та ІІІ ступенів, підключення 100% ЗНЗ ІІ та ІІІ ступенів до Інтернету, створення веб-сайтів 100% ЗНЗ ІІ та ІІІ ступенів.

Передбачається забезпечення навчально-комп’ютерними комплексами загальноосвітніх навчальних закладів І ст. у зв‘язку із запровадженням з 2013 року з 2 класу предмета «Сходинки до інформатики». Станом на 01.07.2013 року всі ЗОШ І-ІІІ ступенів забезпечені комп‘ютерними комплексами (НКК).

На початок 2013 року 100% професійно-технічних навчальних закладів підключені до мережі Інтернет і користуються електронною поштою, а 45(83%) із них мають свої Web-сайти, 30 – придбали on-line обладнання.

Використання Інтернет-ресурсів дозволило налагодити зв‘язок між департаментом з питань ОНСМ ЛОДА, обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти та відділами освіти, методичними кабінетами засобами електронної пошти.

Створено освітній портал Львівщини, що дає змогу організувати комунікацію з місцевими органами управління освітою, акумулювати дані про освітні Інтернет-ресурси області (сторінки відділів освіти, вищих, професійно-технічних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів).

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ