На Львівщині розпочався V Міжнародний фестиваль мистецтв “Фортмісія – 2013?

На Львівщині розпочався V Міжнародний фестиваль мистецтв “Фортмісія – 2013?

20.07.13 08:55 0 1264
19 липня заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Сергій Василенко взяв участь у відкритті V Міжнародного фестивалю мистецтв “Фортмісія – 2013? в Мостиському районі Львівщини.

Зазначимо, у цьогорічному фестивалі виступатимуть виконавці з Польщі, Чехії, Азербайджану, Сербії, Канада та США. Особливим є місце проведення – унікальні фортифікаційні споруди, збудовані у роки Першої світової війни, які зараз знаходяться на кордоні двох держав України та Польщі.

Заступник голови ОДА Сергій Василенко привітав шанувальників та учасників фестивалю «Фортмісії» й відзначив, що це місце має особливу атмосферу, воно насичене історією.

«Переконаний, що саме такі мистецькі проекти є запорукою тісної міжнародної співпраці. Недаремно, за короткий час існування фестиваль став одним із найпотужніших заходів на Львівщині, який набув популярності та збирає щораз більшу кількість креативної молоді й поціновувачів сучасного мистецтва», – сказав С.Василенко. – «Без сумніву, фестиваль «Фортмісія» став ще однією впізнаваною візитною карткою Львівщини».

Сергій Василенко побажав усім незабутніх вражень, позитивних емоцій та гарного відпочинку на тернах регіону.

Довідка:

Міжнародний фестиваль мистецтв «Fort.Missia» засновано у 2009 році.

«Fort.Missia» – легендарний фестиваль, який проходить на унікальних оборонних фортах Першої світової війни на кордоні між Україною і Польщею у с. Поповичі неподалік від с. Шегині.

Щороку представляє найновіше мистецтво на старих фортифікаціях напівзабутої війни: ленд-арт об’єкти, концерти українських та польських рок-зірок, експерименти з джазом, електронікою та сучасним мистецтвом, театральні дійства, літературні читання, вогняні шоу, покази фільмів, майстер-класи, гепенінги, відкриття нових фортифікацій та багато різноманітних атракцій.

Цьогоріч фестиваль «Фортмісія» є частиною об’єднаного фестивального дійства «Франко.Місія» і відбуватиметься у формі мистецької мандрівки містечками Галичини. «Франко.Місія» постала з об’єднання великих фестивалів «Fort.Missia» та «Франко Фест».

Упродовж мандрівки «Франко.Місія» відвідає руїни палацу Шептицьких (палац Марса) та Народний дім у Судовій Вишні, палац Фредрів-Шептицьких, ратушу та Будинок камерної та органної музики (костел св. Станіслава) у Самборі, проведе літературні акції неподалік замку Гербуртів у Добромилі, влаштує концерт у подвір’ї Дрогобицької ратуші та лекції у віллі Яроша.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 2)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: На Чернігівщині ...

КОМЕНТАРІ