На Львівщині – фестивальний феєрверк

На Львівщині – фестивальний феєрверк

20.07.13 09:36 0 914
19 липня, стартує легендарний фестиваль, який проходить на унікальних оборонних фортах Першої світової війни на кордоні між Україною і Польщею у с. Поповичі неподалік від с. Шегині – «Fort.Missia».

Цей фестиваль цього року спільно з Міжнародним фестивалем мистецтв «Франко.Місія» об’єднані у потужний культурний проект «Франко. Місія», що проходитиме 10 днів – з 19 до 28 липня та порадує усіх багатою програмою українських та іноземних виконавців.

Нагадаємо, що Міжнародний фестиваль «Франко.фест» стартує 26 липня у с. Нагуєвичі Дрогобицького району.

Також у Бродівському районі розпочинається сьомий Міжнародний етнофестиваль «Підкамінь-2013», який триватиме до 21 липня. На фестивалі лунатиме якісний український фолк, відбуватимуться художні та спортивні акції, діятиме літературна сцена. Головною метою фестивалю є привернення уваги до відбудови пам’яток архітектури та популяризувати українське – від сучасної фолькової пісні до національного одягу.

21 липня на мальовничих пагорбах біля П’ятничанської Вежі розпочнуться мистецькі заходи у рамках етнофестивалю «П’ятничанська Вежа».

21 липня на малій батьківщині гетьмана війська запорізького Петра Конашевича-Сагайдачного у селі Кульчиці Самбірського району пройде фестиваль української слави «Кульчиці фест».

У його програмі – заходи біля пам’ятника Сагайдачному, козацькі забави, бойовий гопак, концерт за участю українських естрадних виконавців, місцевих народних художніх колективів.

Учасники фестивалю та гості Кульчиць зможуть оглянути експозицію музею Сагайдачного, там же у підвалі у кав’ярні випити смачного напою за давнім рецептом його розробника Юрія Кульчицького. Широко будуть представлені народні ремесла. Не сумуватиме й дітвора – для найменших працюватимуть атракціони.

2-4 серпня усі бажаючі можуть відвідати Фестиваль середньовічної культури “Ту Cтань!” (с. Урич, Сколівського району, Львівської області, територія заповідника “Тустань”), де можна відчути атмосферу Середньовіччя.

Цьогорічний фестиваль збере середньовічних воїнів, ремісників та всіх зацікавлених щирих людей оживити фортецю Тустані. Організатори також підготували конкурс вуличних музик, поважними членами журі стануть самі ж відвідувачі фестивалю.

Відвідувачі матимуть можливість на собі відчути вагу обладунків і позмагатись у середньовічних боях. Дійство не обійдеться і без традиційного нічного штурму фортеці. Протягом фестивальних днів атмосферу доповнюватимуть веселі скоморохи, майстер-класи від ремісників та нічні етно-танці.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Правоохоронці Волині ...

КОМЕНТАРІ