Львівські рятувальники дбають про пожежну безпеку жнивних полів

Львівські рятувальники дбають про пожежну безпеку жнивних полів

20.07.13 08:45 0 856
18 липня Головне управління ДСНС України у Львівській області провело виїзний прес-тур Стрийським та Жидачівським районами Львівщини по проведенню жнивної кампанії. Метою заходу є висвітлення перед громадськістю стану протипожежного захисту об’єктів агропромислового комплексу, для забезпечення ефективного проведення зернозаготівельної та зернопереробної кампанії.

Першим пунктом огляду став Стрийський комбінат хлібопродуктів, на якому зберігається частина державного резерву зерна. Об’єкт є надзвичайно важливим для агропромислового сектору України та підпадає під пильний контроль фахівців профілактичного блоку Держслужби з надзвичайних ситуацій Львівщини. Заступник начальника управління із запобігання надзвичайним ситуаціям – начальник відділу пожежної безпеки ГУ ДСНС у Львівській області Орест Галонько під час огляду системи елеваторів, які транспортують зерно для подальшого зберігання, назвав основні чинники небезпек на такому об’єкті: «Важливим фактором, що впливає на безпечне проведення технологічного процесу – є поведінка персоналу. Часто, через халатне ставлення до правил поведінки на об’єкті, паління чи не відповідність нормам безпеки праці, може виникнути пожежа. Тому, наші фахівці постійно проводять із персоналом інструктажі, навчання та роз’яснювальну роботу щодо дотримання основних правил пожежної безпеки. Крім того, варто звертати особливу увагу на стан електрогосподарства. Безпосередня близькість електропроводів до зерна та зернового пилу, що має здатність швидко займатися, створює додаткові ризики для збереження зерна».

Наступним етапом перевірки став огляд жнивних полів Жидачівського району. Тут агрономи продемонстрували спецтехніку, яка стає у пригоді під час гасіння польових пожеж. Для оборювання ділянки можливого загорання та попередження перекидання вогню на масштабніші території, на полях передбачено чергування трактора з плугом. Сама ж зернозбиральна техніка, зокрема, комбайни, обладнані вогнегасниками, іскрогасниками, кошмою та лопатами для гасіння полум’я.

Кожному керівнику об’єкту було вручено спеціальні пам’ятки та застереження щодо дотримання правил пожежної безпеки під час проведення жнив.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: ...
Наступна новина: Українські ...

КОМЕНТАРІ