Економічний та інвестиційний потенціал Житомирщини буде представлено у відомому міжнародному журналі «The European Times»

Економічний та інвестиційний потенціал Житомирщини буде представлено у відомому міжнародному журналі «The European Times»

20.07.13 08:02 0 891
Голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Рижук, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Олександр Никитюк зустрілися з представниками журналу «The European Times» з Бельгії 19 липня. До Житомирщини завітали директор по зв’язкам із органами влади Акмал Солієв та менеджер проекту Златіна Ракшієв.

Редакція «The European Times» працює над масштабним проектом з представлення України та її регіонів європейській спільноті. Вже випущено перший номер журналу, присвячений загальним відомостям про Україну, наступні випуски презентуватимуть потенціали всіх регіонів нашої держави. За словами Акмала Солієва, випуск журналу «The European Times» про Житомирщину – це бізнес-інвестиційний економічний доклад про регіон.

Під час зустрічі керівник облдержадміністрації зазначив, що Житомирщина є одним із найбільших привабливих регіонів України для зарубіжного інвестування. Адже це різногалузева область, у нас розвивається і сільське господарство, і промисловість. Наразі Житомирщина співпрацює із 99 країнами світу. Темп приросту прямих іноземних інвестицій за минулий рік склав 108%. Загальний обсяг на досяг 362 млн. дол. США.

За останні роки Житомирська область характеризується стабільністю свого розвитку. Крок за кроком в області відновлюється та нарощується промислове виробництво. За темпами його росту ми стабільно утримуємо лідируючі позиції в державі. У минулому році область з показником у 17% посіла перше місце в Україні за ростом промислового виробництва. На ця динаміка утримується. Відносно розвитку галузі тваринництва, необхідно сказати, що в області забезпечено стабільний ріст поголів’я великої рогатої худоби. Завдяки чому Житомирщина увійшла до першої п’ятірки регіонів за валовим виробництвом молока. Позитивні соціально-економічні показники створюють базу для успішної реалізації в області соціальних ініціатив Президента України, покращення рівня життя людей.

На запитання журналістів «The European Times» з Бельгії про найцікавіші сектори економіки Житомирщини в плані інвестування для Королівства Бельгії очільник області Сергій Рижук назвав три найголовніші галузі: відродження льонарства та колишнього потужного льонокомбінату в обласному центрі, пошук та розвиток альтернативних джерел енергії та будівництво сміттєпереробного заводу.

Представники журналу «The European Times» подорожуватимуть Житомирщиною, щоб зібрати найбільше цікавого матеріалу та презентувати область Європі. Спілкуючись із регіональними журналістами Акмал Солієв відмітив, що дуже хотів би побачити туристичні принади нашої області. Найбільше його зацікавили історичні пам’ятки, представлені регіоном для відбору у Всеукраїнській акції «Сім чудес України». Це Церква Святого Василія Великого, Державний заказник «Камінне село», Музей космонавтики імені С. П. Корольова.

Довідково:

Журнал «European Times» - це відомий в усьому світі економічний довідник, який має на меті розкриття потенціалу країн, що мають намір вступити до Європейського Союзу. Впродовж 2011-2012 років Посольство України в Бельгії у співпраці з редакцією журналу «The European Times» видали повноколірне іміджеве видання про Україну. З огляду на успішну реалізацію згаданого проекту, а також зацікавленість з боку українських і бельгійських бізнес-кіл у його продовженні (з акцентом на регіональний розвиток) Посольство України в Бельгії спільно з редакцією «The European Times» звернулося до голів обласних державних адміністрацій України з пропозицією підготувати інформацію для чергового випуску «Ukraine – Regional Development», присвяченого Україні, який би охоплював регіональне співробітництво та висвітлював інвестиційно-економічний клімат у державі.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Керівник прикарпатської ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ