Рівненська область: рятувальники тренувалися гасити умовні пожежі на об’єктах медицини та освіти

Рівненська область: рятувальники тренувалися гасити умовні пожежі на об’єктах медицини та освіти

20.07.13 08:00 0 957
19 липня співробітниками управління реагування на надзвичайні ситуації ГУ ДСНС у Рівненській області було організовано проведення тактико-спеціальних навчань на об’єктах освіти та медичного обслуговування населення.

У першому випадку, за тактичним задумом умовна пожежа виникла на третьому поверсі Острозького пологового будинку, де перебувало 25 породіль та 8 медиків. Черговий персонал закладу, викликавши за телефоном «101» 6-ту Державну пожежно-рятувальну частину, спільно з членами добровільної пожежної дружини об’єкту приступив до гасіння пожежі первинними засобами пожежогасіння. Рятувальники, які за лічені хвилини прибули на місце виклику, у складі двох ланок газодимозахисників провели евакуацію пацієнтів та обслуговуючого персоналу, після чого оперативно ліквідували умовну пожежу в побутовій кімнаті. Участь у навчаннях також приймали працівники газової служби, правоохоронці та чергова бригада лікарів швидкої допомоги.

У другому випадку служби цивільного захисту гасили умовну пожежу в Дубровицькому професійному ліцеї, в якому навчається 120 учнів та працює 18 викладачів. Тренування стали одним із перших етапів підготовки закладу до нового навчального року щодо створення необхідних умов забезпечення безпеки дітей під час виховного процесу.

В цілому завдання тактико-спеціальних навчань досягнуто – умовні пожежі вдалося оперативно локалізувати та ліквідувати, а також запобігти людським та матеріальним втратам.

Підбиваючи підсумки, співробітники управління реагування на надзвичайні ситуації та оперативно-координаційного центру Головного управління ДСНС у Рівненській області зазначили, що подібні навчання є основою набуття практичних навичок та вмінь діяти в умовах надзвичайної ситуації, а також дозволяють налагодити співпрацю між усіма службами цивільного захисту населення на випадок реальної загрози.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Майдані Незалежності ...
Наступна новина: Сергій Шутяк: "Виїзні ...

КОМЕНТАРІ