У Волинській області п'ять кубів лісу викрав за допомогою підводи

У Волинській області п'ять кубів лісу викрав за допомогою підводи

20.07.13 13:12 0 884
До ковельських міліціонерів звернувся лісівник із заявою про те, що невідома особа викрала п’ять кубів лісу. Правоохоронці провели ряд оперативно-пошукових заходів і встановили, що кримінальне правопорушення вчинив 47-річний житель району.

Як пояснив працівник місцевого лісництва, згідно із законодавством, люди мають право заготовляти деревину, але при цьому необхідно отримати дозвіл. Після того, як особа заготовила деревину, лісівник заміряє її кількість і вираховує, яку суму податку необхідно сплатити. Лише після того, як буде пред’явлена квитанція, можна спокійно забирати дерево.

За такою схемою п’ять кубів вільхи заготовив житель Ковельщини. Однак, поки він платив податок, 47-річний чоловік, побачивши у лісі готові дрова, перевіз їх підводою додому. Лісівник помітив, що заготовленої деревини немає, тож відразу повідомив про це в міліцію.

За гарячими слідами встановили, куди незаконно повезли дерево. Сліди від перевантаженої підводи вели прямісінько до будинку зловмисника. Частину викраденого він уже поскладав у підсобному приміщенні, а решта чекала своєї участі на підводі.

За даним фактом розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.

Юлія ЛОКОТЬКО,

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Закарпаття: у селі Великий ...

КОМЕНТАРІ