В Закарпатській області очільник Виноградівської міліції зустрівся з журналістами

В Закарпатській області очільник Виноградівської міліції зустрівся з журналістами

20.07.13 13:10 0 1167
Днями начальник Виноградівського райвідділу міліції Янош Дорчинець зустрівся з журналістами місцевих ЗМІ. Основне, що цікавило представників преси, це те, як оцінюють працівники Виноградівського райвідділу міліції жахливий вчинок врадіївських міліціонерів, і чи ведеться профілактика щодо недопущення в лавах міліції перевертнів в погонах.

– У мене, як у працівника міліції і просто людини, немає слів, аби охарактеризувати дії нелюдів і висловити своє ставлення до тих жахливих подій, - наголошує Янош Дорчинець. - Така поведінка працівників міліції просто обурює. Судячи з тілесних ушкоджень, отриманих потерпілою, вони її вбивали. Аж мурашки по тілу… Бо в кожного з нас є дружини, діти…

Кожної п’ятниці всі надзвичайні події, які стаються не лише на території нашого району, доводимо до особового складу. Не є винятком і справа працівників Врадіївського райвідділу міліції. Весь наш особовий склад засуджує страшний вчинок тих міліціонерів, яких нам соромно назвати колегами. Якщо ми бачимо, що хтось із працівників не справляється із своїми обов’язками або ж їх поведінка якимось чином плямує честь мундира – їм не місце у лавах захисників правопорядку. Так, цьогоріч вже звільнено з роботи двоє таких осіб, минулого року – 4.

Профілактиці ми щоденно приділяємо особливу увагу. На інструктажах я наголошую на дотриманні працівниками міліції дисципліни, ввічливого ставлення до громадян та дипломатичного вирішення конфліктних ситуацій. Я розумію, що є різні люди, та конфліктну ситуацію краще залагодити мирним шляхом. Навіть якщо є непокора працівнику міліції (згідно адміністративного законодавства -- ст.185), то краще обійтися без заходів впливу. Звісна річ, є скарги на роботу працівників міліції: мовляв, не належним чином розглянуто звернення, не належно розслідується кримінальна справа…

На щастя, за останні роки в районі не було жодного звернення щодо катувань працівниками міліції. Слід зазначити, що начальник УМВС області генерал-майор Василь Варцаба акцентує нашу увагу на недопущені катувань в рядах закарпатської міліції. Я з ним у цьому повністю солідарний. Бо ж працівники міліції мають дбати про безпеку людей, а не створювати небезпечні ситуації.

Начальник міліції наголосив, що міліціонери шукають ефективні форми і методи реалізації у своїй роботі по-новому осмисленого принципу партнерства між міліцією і населенням.

Оксана Кобзаренко

Виноградівський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ