На Тернопіллі свободівці підтримали надання в користування районними організаціями УТМР мисливських угідь

На Тернопіллі свободівці підтримали надання в користування районними організаціями УТМР мисливських угідь

20.07.13 13:06 0 905
Тернопільська обласна організація ВО "Свобода" підтримала надання в користування районними організаціями УТМР в складі обласної організації та лісогосподарським підприємствам области (користувачам мисливських угідь) продовженим до ухвалення Тернопільською обласною радою іншого рішення. Зокрема, фракція ВО "Свобода" в Тернопільській обласній раді своїми особистими підписами підтвердила ухвалення проєкту рішення №1484, яке стосується надання мисливських угідь области в користування лісогосподарським підприємствам области та районним організаціям Українського товариства мисливців та рибалок загальною площею 878360 га терміном до 2020 року включно.

Аналіз ситуації з непродовженим договором користування мисливськими угіддями засвідчив, що влада, зокрема обласна державна адміністрація, головою якої є Валентин Хоптян, разом із першим заступником голови Тернопільської обласної ради Сергієм Тарашевським зумисне стримували вирішення питання, цим самим загострюючи суспільно-політичну ситуацію в області.

Зокрема, тому, що представники Партії регіонів ігнорують засідання обласної ТВК, 19 депутатів не можуть набути представницького мандату 1000 (!) днів. Через відсутність кворуму не може зібратися сесія Тернопільської обласної ради. Це призвело до того, що представницький орган тернопільців виявився заблокований. З іншого боку, перший заступник голови Тернопільської обласної ради Сергій Тарашевський допустив загострення ситуації, яка склалася в мисливському господарстві на території Тернопільської области. Провівши певні аналогії, можна це чітко побачити. Так, зокрема, здійснюючи медичну реформу на початку 2013 року, в області було реорганізовано "Швидку медичну допомогу" в "Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф". Валентин Хоптян і Сергій Тарашевський вунісон виголошували, що без рішення сесії Тернопільської обласної ради зробити це неможливо? Проте, як і у випадку з продовженням оренди мислисливських угід, питання вирішилося реорганізацією комунальної установи "Центр екстреної медичної допомоги" в "Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф"!

"Виникає питання, чому вирішення питання з мисливськими угіддями набуло такого резонансу й кому це було вигідно? Чому проблему розв'язали саме зараз, коли відступати вже було нікуди? стає очевидним що владі вигідно не вводити депутатів в раду, здійснювати управління в ручному режимі, нагнітати ситуацію у зв'язку з тим, що не ухвалено бюджет, не працюють швидкі, не продовжено договір на мисливські угіддя та інше", — зазначив, коментуючи позицію влади, голова Тернопільської обласної організації ВО "Свобода" Володимир Стаюра.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ужгородські міліціонери ...
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ