На Одещині викрито кримінальний дует наркоаграріїв

На Одещині викрито кримінальний дует наркоаграріїв

21.07.13 12:46 0 871
Співробітниками сектору по боротьбі з незаконним обігом наркотиків Київського райвідділу міліції Одеси та прокуратури району було викрито і затримано двох одеситів за підозрою у збуті наркотичних засобів.

У рамках розслідування кримінального провадження правоохоронці отримали інформацію про те, що невідомі особи займаються вирощуванням та розповсюдженням наркотичних засобів на території міста та області.

За даним фактом було розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст.307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

З метою викриття наркозбувачів слідчі отримали в Київському районному суді міста Одеси ухвалу про проведення обшуку за місцем проживання одного з них.

У ході проведення обшуку в квартирі, розташованій за однією з адрес по проспекту Шевченка, правоохоронці побачили, що 43-річний господар оселі вирощує кущі коноплі у вазонах прямо на балконі, замаскувавши наркорослини штучними квітами.

Міліціонерами було вилучено чотири кущі рослин конопель, а також пакети для фасування та ваги. Як пізніше було встановлено експертизою, наркотичний засіб канабіс у сухому вигляді становить понад 600 грамів.

Крім того, були виявлені гроші в сумі 900 доларів США та понад три тисячі гривень, бейсбольна біта, наручники, маски з прорізами для очей та пневматичний пістолет. Наразі співробітники міліції перевіряють походження вилученого на імовірність використання їх в інших кримінальних правопорушеннях.

Потім правоохоронці попрямували до 40-річного жителя Комінтернівського району Одеської області, де оглянули його присадибну ділянку та помешкання. Там правоохоронці вилучили, ще чотири коробки, в яких знаходилося близько 60 скошених кущів конопель.

Як розповів начальник Київського районного відділу міліції міста Одеси підполковник міліції Владислав Гайваненко:

- У ході розслідування було встановлено, що 43-річний одесит організував свій «бізнес» запропонувавши своєму 40-річному товаришу вирощувати коноплю, і той погодився. «Підприємець» щомісяця забирав готовий до реалізації наркотичний засіб, добре оплачуючи працю подільника. Правопорушникам на даний час оголошено про підозру. Київським районним судом одному з них обрано запобіжний захід - домашній арешт, а другому - взяття під варту. За скоєння даного злочину, законодавством України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Проводиться досудове розслідування.

ВЗГ ГУМВС України

в Одеській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: ...
Наступна новина: Ізраїль пообіцяв звільнити ...

КОМЕНТАРІ