Вихованці військово-патріотичного табору

Вихованці військово-патріотичного табору "Ніхто крім нас" успішно застосовують отримані знання на практиці

21.07.13 13:46 0 974
Уже кілька днів юні бійці з північних областей України проживають і одночасно навчаються військовій справі у таборі неподалік від кримського села Краснокам'янка в урочищі Кизилташ. На одному із занять хлопці продемонстрували на ділі навички стрільби з вогнепальної зброї.

Ранок 18 липня розпочався для молодих бійців незвично - після зарядки і сніданку - стрільба на полігоні. Хлопці вже мають уявлення про те, які види зброї існують і як з ними поводитися. За три дні курсанти встигли засвоїти техніку безпеки, розбирання-складання зброї, основи рукопашного бою і повітряно-десантну підготовку.

Перші в житті стрільби принесли дітям незабутні враження. Кожен із них зміг відчути себе справжнім захисником.

- Вчора ми вчилися розбирати і збирати автомат Калашникова, а я вперше стріляв з нього. Влучив чотири рази з п'яти можливих. Я б цілими днями ходив на стрільбище, дуже цікаво і весело, - ділиться враженнями Саша Шмігідін з Київської області.

Свій 16-й день народження відзначив влучним пострілом по мішені і курсант Максим Авсєєв.

- Це був мій найнезвичайніший день народження. Стріляти не складно, а навпаки цікаво. У майбутньому я обов'язково піду служити до армії, - каже Максим.

Усі діти різні за характером, віком та рівнем фізичної підготовки. Тому, незважаючи на казармений стан, командири взводів ставляться до кожної дитини індивідуально, з розумінням і батьківською турботою.

- Кожен тут виконує фізичні вправи у міру сил. Якщо дуже важко бігати або, наприклад, віджиматися, то можна сказати про це інструктору і він поставиться з розумінням, зменшить навантаження, - каже вихованець В'ячеслав Моторний з Києва.

У таборі хлопці не тільки займаються військовою підготовкою й активно вивчають історію України, але й відпочивають, виїжджають на море. А перебування у казармі для багатьох - не просто захоплююче проведення часу, а спосіб змінити звичний розпорядок дня.

- Мій режим дня вдома і в таборі дуже відрізняється, - розповідає 12-річний Сашко з Київської області, - тут розписана кожна хвилина. Раніше я пізно лягав спати і прокидався теж пізно, довго сидів в Інтернеті. Зараз на це немає часу і бажання. Тут інше життя - полігон, тактика, стройова. Навколо - красива природа і багато друзів. Кожен день відбувається щось нове, цікаве. Я став набагато зібраніше і самостійніше.

Викладацький склад табору на виховання дітей не шкодує ні сил, ні часу. Більшість вихователів - учасники бойових дій і знають про військову підготовку і правила виживання не з чуток. Адже найважливіше - розвинути патріотичні, вольові та моральні якості юних бійців, виховати з них сміливих, сильних і відповідальних захисників.

- Для дітей цей табір - пригода. У перший день перебування деякі говорили, що хочуть додому, бо не звикли до такого розпорядку дня. Зараз діти вже адаптувалися. З кожним днем ​​у їхніх очах усе більше інтересу і радості. Вони живуть у частині, бачать своїх старших товаришів і вчаться у них. Ми у свою чергу, розуміємо, що віддаючи частинку себе дітям, ділячись з ними не тільки військовим, а й життєвим досвідом, отримаємо подвійну віддачу, - зазначив директор військово-патріотичного табору «Ніхто крім нас» Юрій Слинявчук.

Попереду у молодих бійців іще багато цікавого. У найближчі дні на хлопців чекає проходження смуги перешкод, укладання парашута і дводенний похід у ліс.

СЗГ ГУ МВС України

в АР Крим
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Буковині міліціонери ...

КОМЕНТАРІ