У Львівській області у Сокалі свободівці протистояли використанню червоного прапора на мітингу комуністів

У Львівській області у Сокалі свободівці протистояли використанню червоного прапора на мітингу комуністів

21.07.13 09:13 0 952
19 липня 2013 року у м. Сокалі всупереч рішенню міської та районної рад про заборону використання тоталітарної символіки відбулася спроба підняття червоного прапора. Провокацію вчинили місцеві комуністи, які хотіли в такий спосіб відзначити річницю "визволення" Сокаля від німецьких загарбників.

Як розповів депутат Сокальської міської ради від ВО "Свобода" Юрій Товарянський, вранці в місті відбулося богослужіння та покладання квітів до пам'ятника радянським солдатам, однак місцеві комуністи не долучилися до цих заходів. Вони прийшли після цього і спробували розгорнути червоний прапор, причому їх охороняла міліція. Депутати-свободівці намагалися перешкодити провокаторам, відбулася штовханина. Комуністи, боронячи свій прапор, травмували (вкусили за руку) депутата Сокальської міської ради від ВО "Свобода" Ольгу Петринку. Депутат звернулася із заявою про тілесні ушкодження в міліцію.

Депутати планують ініціювати на наступній сесії питання про невиконання рішення міської та районної ради про заборону тоталітарної символіки.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ