Ізраїль пообіцяв звільнити частину в’язнів-палестинців

Ізраїль пообіцяв звільнити частину в’язнів-палестинців

21.07.13 13:22 0 938
Ізраїль оголосив у суботу, що звільнить частину палестинських в’язнів за домовленістю з державним секретарем США Джоном Керрі. Цей крок, один із пунктів домовленості, має на меті домогтися зрушити з місця близькосхідні мирні переговори, що зупинилися ще три роки тому. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Серед звільнених мають бути і «в’язні-важковаговики, які перебувають за ґратами десятиліттями», заявив Юваль Штайніц, член уряду, який обіймає три міністерські посади: міністрів розвідки, стратегічних питань і міжнародних відносин (посада, окрема від міністра закордонних справ).

За його словами, звільнення відбуватиметься в кілька стадій.

При цьому урядовець наголосив, що Ізраїль не прийняв передумов палестинців для поновлення переговорів, серед яких була вимога зупинити будівництво в єврейських поселеннях.

У п’ятницю Керрі оголосив, що Ізраїль і палестинці домовилися зустрітися і обговорити шляхи поновлення прямих мирних переговорів. Останнє коло цих переговорів відбулося ще 2010 року, й вони перервалися через питання про нове будівництво в єврейських поселеннях на Західному березі Йордану і у Східному Єрусалимі.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Одещині викрито ...
Наступна новина: Діти, які отруїлися в ...

КОМЕНТАРІ