Одесса: Самостійне вивчення англійської мови

Одесса: Самостійне вивчення англійської мови

21.07.13 22:24 0 3358
Вивчити англійську мову самостійно досить складно, але можливо. Крім сильного бажання, яке завжди буде основним чинником в освоєнні англійської, відокремте час на «технічні» елементи: виберіть відповідну методику, знайдіть якісні підручники і словники, розробіть графік занять. Не побоюся сказати, що буде важко воювати з самим собою, дотримуючись створені вами правила, але воно того буде коштувати!

Я казав і кажу, що у вивченні англійської архіважливим моментом буде вироблення звички регулярно займатися. Така звичка допоможе вам не тільки пишатися собою, а також стати конкурентоспроможним у галузі знання англійської навіть з випускниками вузів, які зазвичай припиняють займатися мовою після отримання диплома.


Дві головні труднощі при самостійному вивченні англійської


З особистого досвіду можу виділити дві основні проблеми при самостійному вивченні англійської мови (як і інших мов).

По-перше, це відсутність контролю. Дотримуватися графік занять, коли ви один на один із самим собою, надзвичайно складно. Тут знадобиться величезна сила волі, адже перед нами стільки спокус: друзі зателефонували, фільм хороший йде по телевізору, найцікавіший розмова зав'язалася у Вконтакте.

Єдиний спосіб контролювати себе - створити графік занять і строго йому слідувати.

По-друге, допускаючи помилки (особливо у вимові), вас нікому буде виправити. З часом помилки так увійдуть у вашу мову, що доведеться переучуватися. Що ж робити, щоб уникнути помилок? Будьте педантичними в освоєнні вимови та граматики. Не лінуйтеся перевіряти собі, якщо закрадається сумнів у правильності виконання вправ.


Визначте ваші цілі у вивченні англійської мови


Перед тим як почати активне вивчення англійської мови визначте вашу мету: для чого вам потрібна англійська мова? Читати технічну та професійну літературу англійською, спілкуватися з бізнес партнерами, виїхати на навчання або на роботу за кордон ... Раз мета поставлена ​​- направляйте всі зусилля на її досягнення.


Складіть графік занять


Щоб було менше спокус, складіть графік занять так, щоб вам було неважко його дотримуватися. Моя порада: займайтеся щодня. Як кажуть, краще менше, але частіше, ніж подовгу і рідко!

Я не любитель одноразових марафонів - короткі щоденні пробіжки мені подобаються набагато більше. Використовуйте метод «коротких щоденних пробіжок» при вивченні англійської: 15-20 хвилин англійської кожен день будуть якісніше 5-годинного марафону раз на тиждень!


Виберіть методику вивчення мови


Що ж, давайте розберемося в методиці, за якою ви будете самоосвічуватися.

З усіх доступних методів вивчення англійської мови самостійно виділю комунікативний. Цей метод комбінує такі вправи як дебати, завдання на пошук помилок, аналіз ситуацій, відтворення діалогів. Я вважаю, що комунікативний метод вивчення англійської допомагає не тільки «вчити» англійська, а також активно користуватися мовою.


Придбайте необхідний інструментарій


Коли мене запитують, що необхідно купити, щоб почати вивчати англійську, я зазвичай відповідаю «комп'ютер». Підключений до Інтернету комп'ютер - один з найнеобхідніших інструментів при самостійному вивченні мови. Підручники, словники, завдання легко зберігати на твердому диску. Пошук по онлайн і локальним словникам швидше, а вартість електронних словників дешевше паперових. Якщо ж класика в жанрі вам до душі, тоді загляньте сюди.

Скрупульозно вибирайте підручник, за яким ви маєте намір займатися. Біжіть як від чуми від посібників, які обіцяють англійська за 6 тижнів та інше. Якби все було так просто, то в нашій країні все б вже спокійно говорили мовою Шекспіра.

Не поскупіться на купівлю аудіоматеріалів - вони допоможуть вам поставити вимову і навчитися говорити по-англійськи. Правда, варто заручитися рекомендаціями перед покупкою.

Наступною покупкою буде недорогий планшет, який можна постійно носити з собою і з якого можна читати літературу англійською (книги, новини, блоги, тощо).

Постарайтеся також використовувати Інтернет на всі 100%. Дивіться відео англійською в YouTube-е, знайдіть собі співрозмовників через Skype, читайте блоги про вивчення англійської, заведіть свій блог англійською ... Ми ж пам'ятаємо, що англійська мова має нам бути корисним - адже заради цього ми його і вивчаємо :)

У висновку наведу пару-трійку прийомів самостійного вивчення мови (а можна відразу сюди):


- Думайте англійською та говорите англійською про себе: аналізуйте і коментуйте події, події.
- Рушайте у відпустку або на побивку в англомовну країну - навіть тиждень перебування в англомовній країні буде величезною користю.
- Пийте ваші улюблені англомовні пісні (тільки не сердься ваших сусідів нічними караоке-сесіями!).

Але як показав досвід найбільш дієвим методом вивчення іноземних мов є заняття в спеціалізованій мовній школі. Якщо ви із Одеси та хочете почати вивчати іноземну мову, наприклад англійську, а які цены на изучение английского языка на знаєте. Рекомендуємо вам зайти на сайт лінгвістичного центру Bravo www.bravo-school.od.ua. Тут ви зможете пройти курси ааглійської іспанської та італійської мови по дуступним цінам.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Прем’єр Ізраїлю назвав ...
Наступна новина: Хто і навіщо демотивує ...

КОМЕНТАРІ