Закарпаття: на Мукачівщині триває міліцейська операція "Мак-2013"

Закарпаття: на Мукачівщині триває міліцейська операція "Мак-2013"

22.07.13 11:59 0 903
Скільки б не попереджували правоохоронці про заборону вирощування і зберігання рослин маку та конопель, все ж деякі громадяни продовжують нехтувати нормами закону.

Днями в ході проведення оперативно-профілактичних заходів правоохоронці Мукачівського міського відділу міліції у дворогосподарстві 62-річної жительки Мукачівщини разом з цілком легальними фруктовими культурами виявили 159 стебел маку. Жінка розповіла правоохоронцям, що посадила і доглядає за рослинами сама, а також додала, що не знала, що дана рослина являється нарковмісною. Окрім цього в Мукачеві розшуковики також виявили нарковмісні рослини, на цей раз кущі коноплі. Як пояснив мукачівець, який вже притягався до кримінальності відповідадьності за наркотики, він посадив та вирощував коноплю для власного вживання.

Дані речовини вилучені і направлені на дослідження до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру. Тривають досудові перевірки.

Нагадуємо, що за незаконне вирощування нарковмісних рослин громадяни можуть бути притягнені до адміністративної та кримінальної відповідальності. Згідно статті 106-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, на громадян, які здійснюють посів чи вирощування снодійного маку у кількості до ста рослин або конопель у кількості до десяти рослин, може бути накладений штраф у розмірі від 18 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (306 – 1700 грн.) з конфіскацією незаконно вирощуваних нарковмісних рослин.

У випадку виявлення посівів від 100 і більше рослин маку чи від 10 і більше рослин конопель, згідно чинного законодавства правопорушникові загрожує кримінальна відповідальність у відповідності зі статтею 310 Кримінального кодексу України. У залежності від обсягів незаконно вирощуваної рослини винуватців можуть покарати штрафом в розмірі до 8500 гривень або позбавленням волі на строк від 3-ох до 7-ми років.

Акцентуємо увагу, що незнання закону не звільняє від відповідальності. Сподіваємось, що наведена інформація застереже вас від нерозважливих кроків та протиправних дій.

Євгенія Красилинець

Мукачівський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: "Бешикташ" дає "Динамо" за ...
Наступна новина: Очільник чернівецької ...

КОМЕНТАРІ